Pragmatično rešenje za Kosovo

Izvor: RTS, 16.Jun.2011, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pragmatično rešenje za Kosovo

Srbija bi morala pragmatično da pristupi rešenju problema Kosova, istakao ministar Dačić i dodao da Srbija neće moći da napreduje stalno gledajući iza sebe.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je trpeo pritiske sa više strana zbog svog stava o razgraničenju Kosova i da smatra da Srbija neće moći da napreduje stalno gledajući iza sebe.

Lider SPS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić nije hteo da komentariše odluku suda da Miloševićevoj porodici oduzme vilu u Užičkoj i odbacio tvrdnje da je na bilo koji način mogao da štiti porodicu Milošević.

Dačić je upozorio da Milošević ne može da "bude alibi za promašaje nekih koji su došli na vlast posle 5. oktobra 2000. godine".

"Poslednjih nedelja bio sam izložen kritikama političara, nacionalnih lidera i lidera stranaka zbog toga što sam spomenuo razgraničenje Kosova" rekao je Dačić.

Ministar je istakao da je trpeo pritisak i od predstavnika međunarodne zajednice koji su ocenili da tim stavom hoće da ugrozi teritorijalni integritet Kosova.

Posle otvaranja okruglog stola o razvoju kapaciteta za strateško upravljanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dačić je naveo da bi Srbija morala da pragmatično pristupi rešenju problema Kosova.

"I ja smatram da je Kosovo i Metohija u sastavu Srbije, ali imamo situaciju gde je s jedne strane domaći pravni sistem, a sa druge najjače sile sveta", rekao je Dačić.

"Ne verujem da će međunarodne prilike u narednih nekoliko decenija biti drugačije i da će naša pozicija biti bolja", naglasio je Dačić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.