Dačić: Prioritet Srbije članstvo u EU

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Prioritet Srbije članstvo u EU

Punopravno članstvo u EU ostaje prioritet Srbije, izjavio potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić. Srbija otvorena za dijalog i rešavanje svih pitanja.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da punopravno članstvo u EU i dalje ostaje najviši prioritet Srbije ne samo zbog ekonomskog prosperiteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << već i zbog zajedničkih vrednosti koje Srbija deli sa Evropom.

Godišnji izveštaj o Srbiji povoljan

Galuči: Obe strane da odustanu od maksimalističkih zahteva

Lindzi: Još ima šansi za podelu Kosova

Na otvaranju ekonomskog samita u Beogradu, Dačić je rekao da je Srbija opredeljena za dijalog i rešavanje svih problema kroz dogovor kako bi se nastavio proces evropskih integracija i sačuvali nacionalni interesi.

Govoreći o ekonomskoj situaciji Dačić je kazao da su razvoj oblasti energetike, ekonomije i nastavak integracija zajednički ciljevi svih zemalja u regionu i da to ne treba da budu stvari koje će sprečavati medjusobnu saradnju.

On je izrazio nadu da će u narednih nekoliko meseci biti u potpunosti dovršena izgradnja severnog dela Koridora 10, nakon čega će Srbija imati autoput od madjarske granice do Leskovca.

Dačić je rekao da svetska ekonomska kriza nije proces koji je počeo na Balkanu ali da je ipak ostavio velike posledice na sve blakanske zemlje.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Članstvo u EU - prioritet Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da punopravno članstvo u EU i dalje ostaje najviši prioritet Srbije, ne samo zbog ekonomskog prosperiteta, već i zbog zajedničkih vrednosti koje Srbija deli sa Evropom...Na otvaranju ekonomskog samita u Beogradu, Dačić je rekao da je Srbija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dačić: Naš cilj je priključenje EU

Izvor: Danas, 03.Okt.2011

Cilj Srbije je članstvo u Evropskoj uniji. Razlog za to nije samo težnja za ekonomskim prosperitetom naše zemlje već i činjenica da sa Evropom delimo i zajedničke vrednosti. Srbija je orijentisana na rešavanje problema putem dogovora kako bi se nastavio proces evropskih integracija i sačuvali...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.