Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Predložiću uvođenje Dana srpske zastave ako izostanu reakcije na najave ujedinjenja Albanaca

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se uvede Dan srpske zastave koji će biti obeležavan u Srbiji i okolnim zemljama u kojima Srbi žive ukoliko međunarodna zajednica ne reaguje na najave iz Prištine i Tirane o albanskom ujedinjenju.

"Iz međunarodne zajednice su podržali Kosovo navodno zog samoopredeljenja ali ne reaguju kada (Edi) Rama i (Ramuš) Haradinaj objavljuju ujedinjenje Albanije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Kosova", kazao je Dačić novinarima posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Libana Žibranom Basilom.

Dačić je kazao i da pozitivno gleda na kritike koje su Vašington i EU uputile Prištini zbog odluke o povećanju taksi za uvoz robe iz centralne Srbije ali i dodao da u vezi sa tim želi da vidi "konkretan efekat".

"Ne misli valjda neko da ćemo pričati o drugim temama dok se takse ne ukinu. Priština je time namerno zaoštrila situaciju kako bi stvorila novu realnost za nastavak pregovora", rekao je ministar.

On je poručio "onima koji su porodili političkog monstruma u Prištini, da kontrolišu svoje čedo".

"Taj monstrum može nekada da pomisli da ima više snage nego što je realno, ali je nemoguće da Priština ne posluša šta joj kaže Vašington", kazao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biće predložen Dan srpske zastave

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se uvede Dan srpske zastave koji će biti obeležavan u Srbiji i okolnim zemljama u kojima Srbi žive ukoliko međunarodna zajednica ne reaguje na najave iz Prištine i Tirane o albanskom ujedinjenju..."Iz...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.