Dačić: Pravda za srpske žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2020, 00:43

Dačić: Pravda za srpske žrtve

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da Srbija aktivno sarađuje na istragama u otkrivanju nestalih osoba i potencijalnih grobnica na predlog Prištine, ali da druga strana ne postupa tako i objasnio da je Srbija tražila proveru pet lokacija, a da vlasti u Prištini "ne žele ni jednu da provere".

Dačić je večeras za Sputnjik rekao kako je došlo vreme za pravdu za srpske žrtve i da je dokaz za to da je, pod pritiskom međunarodne zajednice, formiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novi sud u Hagu, koji će suditi za zločine Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) prema Srbima.

"U Srbiji niko ne sprečava da se bilo šta otkrije i da se sankcionišu krivci", rekao je Dačić, uz opasku da su svedoci u slučajevima protiv vrha OVK uvek bili pod velikim pritiscima, i da će ih sigurno biti i sad, ali da je situacija danas drugačija u odnosu na vreme ugašenog Haškog tribunala.

"Da je pravda spora to znamo, a videćemo da li je i dostižna", zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Srbija sarađuje u otkrivanju nestalih sa KiM, Priština ne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2020

Srbija aktivno sarađuje na istragama u otkrivanju nestalih osoba i potencijalnih grobnica na predlog Prištine, dok druga strana ne postupa tako, kaže predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić...On je rekao da je Srbija tražila proveru pet lokacija, a da vlasti u Prištini "ne žele nijednu da provere"...Dačić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.