Izvor: RTS, 30.Jan.2023, 17:48

Dačić: Pozdravljam stav Milanovića o KiM

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je istina to što je predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da je KiM oteto od Srbije na silu i nezakonito.
Dačić je za Tanjug rekao da na slučaju Srbije najgrublje pogaženo međunarodno pravo u koje se svi zaklinju.

"Na Kosovu i Metohiji srušen je međunarodni poredak u kome je suverenost država nedodirljiva, a granice nepromenljive", istakao je Dačić.
Dodao je da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ulazi u to da li Milanović ima unutrašnje političke razloge da ovako govori o Srbiji i o Kosovu i Metohiji, ali da je to stav šefa države članice Evropske unije i NATO, koji on pozdravlja.
"Pozdravljam ga kao principijelni stav u pravcu poštovanja međunarodnog prava, koje garantuje nepovredivost suvereniteta i teritorijalnog integriteta svake države", rekao je Dačić.
Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je ranije danas da je Kosovo oteto od Srbije. To smo uradili mi i međunarodna zajednica, rekao je Milanović novinarima u Petrinji, govoreći o ratu u Ukrajini i sličnostima između Krima i Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Istina je to što je rekao Milanović da je Kosovo oteto od Srbije

Izvor: 24sedam.rs, 30.Jan.2023

Dodao je da ne ulazi u to da li Milanović ima unutrašnje političke razloge da ovako govori o Srbiji i o Kosovu i Metohiji, ali da je to stav šefa države članice Evropske unije i NATO, koji on pozdravlja

Nastavak na 24sedam.rs...

DAČIĆ O IZJAVI HRVATSKOG PREDSEDNIKA: Pozdravljam stav Milanovića o KiM

Izvor: Pančevac-online.com, 30.Jan.2023

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je istina to što je predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da je KiM oteto od Srbije na silu i nezakonito. Dačić je rekao da na slučaju Srbije najgrublje pogaženo međunarodno pravo u koje se svi zaklinju. „Na Kosovu i Metohiji srušen...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.