Izvor: Radio 021, 25.Dec.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Povlačenje priznanja Kosova je državni projekat

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, poručio je danas da sa velikom moralnom, političkom i krivičnom odgovornošću tvrdi da niko nikada iz Srbije nije uzimao novac od privatnika za kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti.

On je to poručio danas, gostujući u jutarnjem programu Hepi tv, a povodom izjave članice SzS Marinike Tepić da Srbija novcem od trgovine oružjem finansira tu kampanju. "Ovo je državni projekat i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sve se radi kroz institucije", rekao je Dačić.

Ministar kaže da razume da neko mrzi predsednika Aleksandra Vučića i njega, ali ne razume da toliko može da mrzi Srbiju, te da je cilj izjave Tepićeve da kompromituje taj proces na kojem Srbija radi, a to je povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti.

Nije, dodao je, iznenađen da to čine politički predstavnici Albanaca s Kosova, ali ističe da nije očekivao da to neko radi u Beogradu. Reč je, kaže, o državnom projektu koji je Srbiji doneo velike rezultate, a sada se postavlja pitanje treba li tu akciju nastaviti ili ne.

U prilog tome Dačić je izneo podatak da je pre pokretanja ove kampanje povlačenja priznanja bilo 113 zemalja koje su priznale kosovsku nezavisnost, a da ih je danas 93, što znači da je do danas 17 zemalja povuklo odluku o priznanju, a još tri su, kazao je, u nekoj vrsti fluidnog stanja, - Egipat, Dominikanska Republika i Peru.

Za UN je potrebno najmanje 97 glasova zemalja, što, ističe Dačić, znači da je ova akcija Srbije već srušila plan Prištine. "Očigledno je da je cilj ove brutalne laži Marinike Tepić kompromitacija ovog državnog projekta i sada se ceo manevar i arsenal lažnih optužbi praktično prebacio u Beograd", naveo je Dačić.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dačić: Voleo bih da svi dišemo kao jedan kada su u pitanju srpski nacionalni i državni interesi

Izvor: Danas, 26.Dec.2019, 12:57

Voleo bih da svi dišemo kao jedan, kada su u pitanju srpski nacionalni i državni interesi, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na Devetoj konferenciji novinara i medija dijaspore i Srba u regionu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.