Dačić: Potrebna podršaka nemačkih poslanika

Izvor: RTS, 11.Jun.2014, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Potrebna podršaka nemačkih poslanika

Ministar Ivica Dačić veruje da će politika Vlade, i u pogledu pregovaračkog procesa sa EU i procesa normalizacije odnosa sa Prištinom, ubuduće nailaziti na više razumevanja i podršku nemačkih poslanika. Nadam se da će nailaziti na podršku poslanika iz Hrišćansko-demokratske unije, rekao Dačić u razgovoru sa poslanikom te stranke Torstenom Frajem.

Fraj je došao u Srbiju da se na licu mesta uveri u posvećenost Vlade članstvu zemlje u Evropsku uniju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i normalizaciji odnosa sa Prištinom, o čemu će obavestiti svoje kolege poslanike po povratku u Berlin, saopštila je Vlada Srbije, prenosi Beta.

Torsten Fraj je ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću rekao da je u pregovaračkom procesu o članstvu u EU važna dobra priprema kako bi se obaveze ispunile i primenile. "Vreme se može dobiti paralelnim pregovorima o više poglavlja", poručio je Fraj.

Dačić i Fraj istakli su značaj unapređivanja bilateralne saradnje dve zemlje i složili su se da je današnja poseta premijera Aleksandra Vučića Berlinu značajna za Srbiju, navodi se u saopštenju.

Dačić se osvrnuo i na upravo održane parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji i naglasio da je značajno osnivanje Zajednice srpskih opština. Založio se takođe i za jačanje parlamentarne saradnje i pozvao poslanike Bundestaga da češće posećuju Srbiju.

Torsten Fraj koji je u Bundestagu član Odbora za spoljnu politiku i EU i Radne grupe poslaničke grupe CDU/CSU za spoljnu politiku, takođe je i jedan od izvestilaca za Srbiju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Potrebna podrška nemačkih poslanika

Izvor: RTS, 11.Jun.2014

Ministar Ivica Dačić veruje da će politika Vlade, i u pogledu pregovaračkog procesa sa EU i procesa normalizacije odnosa sa Prištinom, ubuduće nailaziti na više razumevanja i podršku nemačkih poslanika. Nadam se da će nailaziti na podršku poslanika iz Hrišćansko-demokratske unije, rekao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.