Dačić: Postignut sporazum o dokumentima sa kojima se glasa

Izvor: Studio B, 24.Jul.2013, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Postignut sporazum o dokumentima sa kojima se glasa

U Briselu je, nešto pre 19 časova, završen trojni sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, posvećen primeni briselskog sporazuma.

Srpski premijer Ivica Dačić kaže da je u dijalogu Beograda i Prištine postignut dogovor da Srbi sa Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na lokalne izbore izlaze sa postojećim dokumentima, i da je takodje postignut napredak u rešenjima za formiranje policije u srpskim opštinama.

Dačić je posle razgovora sa premijerom Kosova Hašimom Tačijom i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton rekao da će na opštinskim izborima na Kosovu moći da učeštvuju i sva raseljena lica, dakle i kosovski Srbi "koji sada žive u centralnoj Srbiji", kao i oni koji su rodjeni na Kosovu.

Dačić je dodao da je postignut dogovor o potpunoj operativnosti regionalnog komandira policije, Srbina, na severu Kosova i da je u pregovorima o telekomunikacijama i eneregetici postignut vidan napredak, ali da konačnog dogovora još nema.

Kosovski premijer Hašim Tači rekao je da je učinjen vidljiv napredak sa ciljem da se obezbedi što veće učešće kosovskih Srba na lokalnim izborima. On je dodao da je veoma blizu i dogovor oko pitanja vezanih za telekomunikacije i energetiku ali da će se na tome još dodatno raditi.

Sastanak u Briselu trajao je oko četiri sata.

Dačić kaže da će pregovori biti nastavljeni 27. avgusta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.