Dačić: Poseta Vucisa dodatni podsticaj političkom dijalogu dve zemlje

Izvor: RTS, 19.Dec.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Poseta Vucisa dodatni podsticaj političkom dijalogu dve zemlje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je poseta predsednika Parlamenta Grčke Nikolaosa Vucisa dala dodatni podsticaj političkom dijalogu na visokom nivou dve prijateljske zemlje.
Kako je saopšteno Dačić je izrazio veliko zadovoljstvo današnjim susretom sa Vucisom.

"Sa naše strane prenet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je značajan interes da se odnosi s Grčkom, kvalitativno prodube u svim oblastima od obostranog interesa, jer to nalaže istorijska bliskost i solidarnost naša dva naroda", rekao je Dačić.
Tokom razgovora, razmenjena su mišljenja o aktuelnim pitanjima iz domena bilateralnih odnosa.
Dačić je sagovornika detaljnije informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji, neodrživom povratku raseljenih Srba i ugroženosti srpskog srednjevekovnog kulturnog i verskog nasleđa, kao i o neprihvatljivosti aspiracija Prištine da se učlani u Unesko i druge međunarodne organizacije.
Sagledane su implikacije migrantske krize po stabilnost i bezbednost evropskog kontinenta, i istaknuta je neophodnost zajedničkog i efikasnog rešenja na nivou Evropske unije, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.