Dačić: Poseta Ban Ki-muna od vrhunskog političkog značaja

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Poseta Ban Ki-muna od vrhunskog političkog značaja

Madatar za sastav nove Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je predstojeća poseta generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki-muna Srbiji od "vrhunskog političkog značaja" i da očekuje da se on prilikom posete Kosovu i Metohiji ponaša u skladu sa statusom koji pokrajina ima u svetskoj organizaciji.

"Njegova obaveza kao generalnog sekretara UN je da poštuje status koji postoji u UN, a to znači da Kosovo u UN nije priznato kao nezavisna država", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je Dačić.

"Očekujem da će njegovo ponašanje biti takvo", naglasio je on.

On je podsetio da Ban Ki-mun u Srbiju i na Kososvo i Metohiju dolazi u okviru šire posete regionu i dodao da je on i sam danas objasnio svoje namere kada je u pitanju poseta pokrajini.

Ban Ki-mun će na Kosovu i Metohiji ići da obiđe misiju UN, rekao je Dačić i dodao da je o tome kao i o protokolu te posete razgovarao sa srpskim ministrom spoljnih poslova.

Dačić je ocenio da je poseta generalnog sekretara UN "od vrhunskog političkog značaja bez obzira što postoje "momenti koji nama nisu prijatni".

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.