Dačić: Partijski odnosi nisu bitni

Izvor: VOA, 14.Jan.2015, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Partijski odnosi nisu bitni

U komentaru na kritike koje iz redova SNS-a stižu na račin SPS-a, srpski ministar spoljnih poslova rekao da dve stranke ujedinjuje zajednički cilj - dobrobit građana, te da partijski odnosi nisu toliko važni ...

Poslednjih nekoliko dana iz redova SNS-a stižu kritike na račun SPS-a, kao koalicionog partnera u Vladi Srbije. Lider socijalista i ministar spoljnih poslova Srbije danas je govorio o >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << odnosima unutar vladajuće koalicije.

Srpska napredna stranka nema korektnijeg partnera u Vladi od Socijalističke partije Srbije, izjavio je danas lider socijalista i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, istakavši da sa premijerom Aleksandrom Vučićem ima korektne odnose i da poštuje ono što on radi.

Na konferenciji za novinare, Dačić je odgovorajući na pitanje o kritikama koje na račun SPS-a dolaze iz redova naprednjaka rekao da ako neko misli da socijalisti rade protiv Vlade – onda SPS ne treba da bude u Vladi.

"Siguran sam da se mnogo korektnije ponašamo nego mnogi koji su bili na listi SNS-a. A da ne govorimo o političkim funkcionerima. Ali ne želim da o tome polemišem. Šta ja radim danas ovde? O čemu smo mi danas ovde pričali? Da li smo pričali protiv Vlade ili o Vladi? Da li smo pričali o Vučiću i Orbanu pozitivno ili negativno", rekao je Dačić.

Posle današnjeg sastanka sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom, Dačić je istakao da je njegov posao kao ministra spoljnih poslova da zastupa politiku Vlade i da on to čini na svakom mestu.

"Mi smo zajedno, delimo odgovornost. Mi nikada ne kažemo da je ovo Vlada SNS-a, nego zajednička Vlada, jer delimo odgovornost", istakao je Dačić.

Kako je još rekao Dačić, njega i Vučića ujedinjuje globalni cilj za koji se zajedno bore, a to je dobrobit države i građana i u tom smislu partijski odnosi, po rečima lidera SPS-a, nisu toliko značajni.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Marković: Dačić ni reč ne kaže protiv Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2015, 10:34

Nije mi poznato da Socijalistička partija Srbije (SPS) ili Ivica Dačić ne poštuju Srpsku naprednu stranku, izjavio je lider Jedinstvne Srbije Dragan Marković Palma i ocenio da SPS ima izuzetno dobre odnose sa SNS i da njegova stranka kao koalicija podržava sve što SNS radi...Povodom optužbi koje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.