Izvor: S media, 27.Nov.2012, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Otopiti led i normalizovati odnose sa Hrvatskom

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić založio se danas za normalizaciju odnosa sa Hrvatskom istakavši da do sada druga strana nije pokazala veliko interesovanje za to.

"Ja taj dijalog tražim već nekoliko meseci, predlažem - odgovora nema, jednostavno izgleda da nisu previše zainteresovani, a ako nisu zaintersovani, nisam ni ja", rekao je Dačić za televiziju B92.

On smatra da "treba otopiti led" i da treba naći rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za jednu vrstu normalizacije odnosa sa Hrvatskom.

Dačić je naveo i da je kosovski premijer Hašim Tači bio pre prošlog sastanka u Briselu sa hrvatskim primijerom Zoranom Milanovićem "i Milanović je ponudio da posreduje u dijaloogu između i Tačija i mene".

"Ja sade pitam ko će da posreduje u dijalogu između Milanovića i mene", rekao je Dačić, posle razgovora sa zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Filipom Rikerom.

On je naveo da je Riker pozitivno ocenio odluke Vlade Srbije da nastavi dijalog s Prištinom uz posredovanje EU i da u tom smislu SAD podržavaju nastavak evroposkih integracija Srbije. Opširnije OVDE.

Dačić je, govoreći o primeni sporazuma o integrisanom upravljanju admnistreativnim prelazima ponovio da je zna da su Srbi sa severa Kosova nezadovoljni onim što je dogovorila prethodna vlast.

Prema njegovim rečima, Srbi sa severa Kosova ne žele da tu budu prisustni pripadnici kosovske policije i carine, "ali to je okolnost koja je prihvaćena od strane pretohodnog pregovarača".

"Mi želimo to da neutrališemo time što će na njihovom delu tog punkta biti Euleks", rekao je Dačić.

(S media/B92/Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.