Dačić: Osam država za datum u martu

Izvor: B92, 11.Nov.2012, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Osam država za datum u martu

Beograd -- Osam zemalja EU, na inicijativu Švedske i Italije, podržalo je da Srbija što pre, možda već u martu, dobije uslovni datum za početak pregovora, izjavio Dačić.

Premijer Srbije Ivica Dačić je Televiziji "Pink" rekao da je osam zemalja EU u četvrtak održalo sastanak, na kome su rekli da Srbija što pre treba da dobije datum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za početak pregovora, jer to zaslužuje svojim konstruktivnim pristupom.

To je rezultat promenjene slike koja sada postoji, rekao je Dačić, dodajući da te zemlje predlažu da Srbija dobije uslovni datum, možda već u martu.

"Da li će one to uspeti, videćemo, ali u svakom slučaju to je korak unapred u odnosu na atmosferu i pritiske koje smo imali prethodnih godina", rekao je premijer.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osam država za datum u martu

Izvor: Akter, 11.Nov.2012

Osam zemalja EU, na inicijativu Švedske i Italije, podržalo je da Srbija što pre, možda već u martu, dobije uslovni datum za početak pregovora, izjavio Dačić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.