Dačić: Odgovoriti da li Miloševići mogu da se vrate

Izvor: Blic, 11.Mar.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Odgovoriti da li Miloševići mogu da se vrate

Beograd - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas da "posle 14 godina treba konačno da se zna" da li porodica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića može da se vrati u Srbiju i da to nije političko nego pravno pitanje.

Dačić je novinarima u Palati Srbija rekao da je red da se reši to pitanje, ali da niko nije imao političke hrabrosti da se suoči s njim.

- Nisam s njima (porodicom Milošević) u dobrim odnosima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne govorim da je to naš politički uslov (povratak u Srbiju). Ako su krivi, neka budu osuđeni - rekao je predsednik SPS-a.

Pročitajte još Mrkonjić: Da se Milošševićeva porodica vrati u zemlju Osam godina od smrti Slobodana Miloševića

Dačić je kazao da je o tom pitanju razgovarao i s nekadašnjim predsednikom Srbije i DS-a Borisom Tadićem 2008. godine. Prema njegovim rečima, u rešavanju statusa porodice Milošević ne vidi ništa sporno i treba odgovoriti na pitanje da li neko sme da se vrati u zemlju, da li se protiv nekog vodi postupak, da li ima poternica i da li će biti hapšenja.

- Neko treba da saopšti da li se (Miloševići) gone. To su pravna pitanja, ne politička, ova vlast sigurno ne progoni porodicu Milošević - rekao je lider SPS-a.

On je rekao da je porodica Milošević razočarana odnosom Srbije prema Slobodanu Miloševiću i, ne računajući njegovu suprugu Mirjanu Marković, ne žele da dodju u Srbiju jer smatraju da se država nekorektno ponela prema bivšem predsedniku.

- Ne tražimo aboliciju, ali posle 14 godina treba da se zna da li je neko odgovoran. To nije u našim rukama, to je u rukama pravosuđa - rekao je Dačić.

Danas se navršava osam godina od smrti Slobodana Miloševića u Haškom tribunalu gde mu je bilo suđeno zbog zločina u bivšoj Jugoslaviji.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Odgovoriti da li Miloševići mogu da se vrate

Izvor: Kurir, 11.Mar.2014

Nisam s njima (porodicom Milošević) u dobrim odnosima, ne govorim da je to naš politički uslov (povratak u Srbiju). Ako su krivi, neka budu osuđeni, rekao je predsednik SPS..BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas da "posle 14 godina treba konačno...

Nastavak na Kurir...

Dačić: Izjasniti se o povratku porodice Milošević

Izvor: RTS, 11.Mar.2014

Posle 14 godina treba konačno da se zna da li porodica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića može da se vrati u Srbiju, kaže lider SPS Ivica Dačić. Treba da se zna da li se oni gone, to je pravno a ne političko pitanje, ističe Dačić...Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica...

Nastavak na RTS...

Mogu li Miloševići, posle 14 godina, da se vrate?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2014

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas da "posle 14 godina treba konačno da se zna" da li porodica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića može da se vrati u Srbiju i da to nije političko nego pravno pitanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.