Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Očekujemo da Austrija doprinese smirivanju tenzija u regionu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Beču da očekuje da će Austrija nastaviti da podržava evropske integracije Srbije i da će doprineti smirivanju tenzija u regionu.

- Očekujemo i dalje podršku Austrije kada je reč o evropskim integracijama Srbije i za otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima s EU u toku ove godine - izjavio je Dačić pošto je razgovarao s austrijskim ministrom spoljnih poslova Sebastijanom Kurcom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Šef srpske diplomatije je u posetu Austrije otišao s premijerom Aleksandrom Vučićem, koji će se sastati i s austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom.

VUČIĆ U BEČU Kurc: Vi ste sidro stabilnosti na Balkanu

Dačić je rekao da se Srbija nada se i da će Austrija "doprineti smirivanju napetosti u regionu", a da će Srbija igrati konstruktivnu ulogu i da će biti faktor stabilnosti u regionu.

- Vučić je samim tim što smo svega dan posle izbora nove vlade ovde u Austriji pokazao koliko je za nas važna uloga i Austrije i ministra Sebastijana Kurca kada je reč o regionalnim odnosima - izjavio je Dačić.

Austrija je, takođe, veoma značajan ekonomski partner Srbije, rekao je Dačić i dodao da je trgovinska razmena dveju zemalja prošle godine bila 800 miliona evra, a da je cilj da dostigne milijardu evra.

Jedna od tema razgovora bila je i migrantska kriza. Dačić je rekao da će Srbija nastaviti da sarađuje u toj oblasti i da će pratiti evropski odgovor na to pitanje.

- Ne možemo da dozvolimo da Srbija bude na nekin način žrtva nepostojanja jedinstvene evropske politike - kazao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić :Nadamo se da će Austrija doprineti smirivanju napetosti i tenzija u regionu

Izvor: Beta Video, 12.Avg.2016

BEČ - Prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, rekao je da je „svega dan po formiranju nove VladeSrbije premijer Aleksandar Vučić „ pokazao koliku važnost pridajemo Austriji“.On je rekao da Srbija...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Očekujemo da Austrija doprinese smirivanju tenzija u regionu

Izvor: Beta, 12.Avg.2016

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Beču da očekuje da će Austrija nastaviti da podržava evropske integracije Srbije i da će doprineti smirivanju tenzija u regionu."Očekujemo i dalje podršku Austrije kada je reč o evropskim integracijama Srbije i za otvaranje novih poglavlja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.