Dačić: Nisam podržao Vučića zbog premijerskog mesta

Izvor: Blic, 01.Maj.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nisam podržao Vučića zbog premijerskog mesta

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kazao je danas da premijersko mesto nije bio uslov podrške SPS-a, Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima, i da je on lično zadovoljan funkcijom koju danas obavlja- ministra spoljnih poslova i potpredsednika vlade.

- To nije bio naš prioritet i nije bio razlog zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo podržali Aleksandra Vučića - rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je naglasio da je cilj jačanje medjusobnog poverenja dve stranke, SPS-a i SNS, ali i jača i veća uloga SPS-a u Srbiji i na političkoj sceni.

Upitan da li je SPS izgubio identitet, jer nisu imali svog kandidata na predsedničkim izborima, Dačić je kazao da su lokalni izbori u Vrbasu i Kovinu, pokazali da je SPS ostvario dobre rezultate, čak i bolje nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

- Sačuvali smo svoj identitet jer nismo podržali kandidata SNS-a, već smo ustanovili zajedničkog kandidata vladajuće koalicije - naglasio je Dačić.

On je dodao da će saradnja sa SNS biti nastavljena što će se videti u novoj Vladi Srbije, kada sadašnji premijer ode na funkciju predsednika.

- Ono što je najvažnije za dobru saradnju je visok nivo poverenja i zajedništva - zaključio je lider socijalista.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.