Dačić: Nisam izabran za nebesku Srbiju

Izvor: BKTV News, 28.Apr.2013, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nisam izabran za nebesku Srbiju

Više niko nema prava da se skriva iza Kosova jer bi svaki takav pokušaj završio novim egzodusom Srba, rekao premijer Ivica Dačić i dodao da sporazum u Briselu upravo predstavlja ukidanje izgovora. Aktuelna vlast izabrana na zemaljskim izborima i za zemaljsku Srbiju, a ne na nebeskim izborima, kaže Dačić.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da više niko nema prava da se skriva iza Kosova jer bi svaki takav pokušaj završio novim egzodusom Srba i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da sporazum u Briselu upravo predstavlja ukidanje izgovora.
“Morali smo tako jer u Srbiji, zbog njene budućnosti, više niko nema prava na skrivanje. A, bogami, i nema više iza čega da se sakrije. Pogotovo ne iza Kosova. Zato što bi novi pokušaj skrivanja završio još jednim, sasvim vidljivim i ogoljenim, egzodusom. Novim žrtvama, novim gubitkom i novim porazom”, rekao je Dačić.
U autorskom tekstu za list Politika od nedelje, Dačić je dodao da bi u tom slučaju Kosovo nastavilo bez ikakve osude ili odgovornosti ka Evropi, a Srbija bi ponovo bila gurnuta u “duboku balkansku rupu beznađa, nesreće, gladi i čemera”.
“I sama suština briselskog sporazuma je u tome. Da označimo početak kraja i kraj početka i da nađemo način, i načine, da uradimo ono zbog čega smo izabrani. A izabrani smo zbog toga da bi Srbija bila zemlja u kojoj ima posla, puteva, škola, bolnica, knjiga, pozorišta, lekova i zadovoljnih i ostvarenih ljudi”, rekao je Dačić.
Premijer Srbije je rekao da je aktuelna vlast izabrana na zemaljskim izborima i za zemaljsku Srbiju, a ne na nebeskim izborima.
“Na onim nebeskim, za nebesku Srbiju, ta priča je završena. Ima i ko da bira i ko da sudi. I neka njih, a mi ćemo se baviti našim stvarima, na našoj zemlji. Bez skrivanja. I bez izgovora”, rekao je premijer.
Dačić je ocenio da Srbija nije više mogla da ne radi ništa, već je morala da proba da nađe način.
“I rekao sam već, mnogo smo mi mali za toliku količinu nepravde. I mnogo smo slabašni da bismo se samo krili, izgovarali i trpeli. Da ne bismo radili ništa. Da ne bi, konačno, probali da nađemo način”, rekao je Dačić.
Prema njegovim rečima, taj način nije važan samo zbog Kosova, ni samo zbog Srba sa Kosova, već i zbog cele “nenaseljene, siromašne, nezaposlene i nesrećne Srbije”.
Izvor: Politika
Tweet
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.