Dačić: Nemamo aspiracije prema CG

Izvor: B92, 06.Jan.2013, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nemamo aspiracije prema CG

Podgorica -- Premijer Ivica Dačić smatra da je vreme da se stavi tačka na sporna pitanja između Srbije i Crne Gore, jer se radi o dve najbliže države i dva naroda.

"U prethodne dve decenije u odnosima Crne Gore i Srbije bilo je dosta turbulencija. Mislim da je kranje vreme da se sva sporna pitanja stave ad akta, odnosno da se stavi tačka na međusobna razmomilaženja", kazao je Dačić dopisniku Tanjuga tokom boravka u Podgorici.

On je kazao da je imao komunikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem sa kojim se dogovorio bilateralne sastanke, kako bi se sva sporna pitanja rešila na osnovu principa čistih računa.

"Poštujemo svaki izbor građana Crne Gore, interesujemo se za prava Srba i želimo da razvijamo prijateljstvo i bratstvo u funkciji zajedničkih interesa Srbije i Crne Gore", istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da se razbije predrasude da je Srbije remetilački faktor, odnosno da Beograd ima nešto protiv crnogorske nezavisnosti i državnosti.

"Srbija nema nikakvih aspiracija prema Crnoj Gori. Srbija poštuje svaku odluku građana Crne Gore", naveo je Dačić.

On je istakao da su odnosi Crne Gore i Srbije tokom istorije bili bratski i saveznički, a takvi treba da budu i u narednom perriodu.

"Ne postoje dve bliže države nego što su Srbija i Crna Gora, odnosno ne postoje dva bliža naroda nego što su srpski i crnogorski", istakao je Dačić.

On je dodao da je legitimno to što se Srbija brine za prava svojih sunarodnika u Crnoj Gori.

"To je u skladu sa evropskim standardima", kazao je predsednik Vlade Srbije.

Dačić je ranije danas prisustvovao sahrani bivšem premijeru Savezne Republike Jugoslavije Zoranu Žižiću u Podgorici. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vreme je da se stavi tačka na sporna pitanja s Crnom Gorom

Izvor: Politika, 06.Jan.2013

 PODGORICA – Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je vreme da se stavi tačka na sporna pitanja između Srbije i Crne Gore, jer se radi o dve najbliže države i dva naroda...„U prethodne dve decenije u odnosima Crne Gore i Srbije bilo je dosta turbulencija. Mislim da je kranje vreme...

Nastavak na Politika...

Dačić: Staviti tačku na sporna pitanja s Crnom Gorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2013

PODGORICA -..Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je vreme da se stavi tačka na sporna pitanja između Srbije i Crne Gore, jer se radi o dve najbliže države i dva naroda..."U prethodne dve decenije u odnosima Crne Gore i Srbije bilo je dosta turbulencija. Mislim da je krajnje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Resetovati odnose sa Hrvatskom

Izvor: RTV Pink, 07.Jan.2013, 04:15

. . . Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da odnose Srbije i Hrvatske treba resetovati i početi iz početka i dodaje da je spreman na sastanak sa premijerom Hrvatske.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.