Dačić: Nema nove JSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nema nove JSO

BEOGRAD -

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ponovio je danas da neće biti formiran nikakav odred za specijalne namene po ugledu na nekadašnju jedinicu za specijalne operacije JSO.

"Kakav novi JSO, gde vi živite, ovo je 2012. godina. Zar mislite da bih ja sa ovakvim rejtingom kao ministar unutrašnjih poslova mogao da dovedem u pitanje te rezultate", izjavio je Dačić.

On je podsetio da je JSO rasformiran davno i da je to bila tajna jedinica, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se sistematizacijom jedinice Žandarmerije u okviru MUP-a ne predviđaju nikakvi tajni odredi.

Dačić je naveo da su specijalne čete u okviru Žandarmerije (ima ih četiri) uvedene još 2005. godine i naglasio da on tada nije bio na čelu Mini9starstva unutrašnjih poslova.

"Sistematizacija MUP-a se završava i na kraju će biti jedinstvena na nivou celog Ministarstva. Ne prave se nikakve posebne jedinice, samo je potrebno da postoji koordinacija između četiri postojeće specijalne čete", naglasio je Dačić i poručio da su zadaci Žandarmerije, odnosno čitavog Ministarstva veoma važni za bezbednost države i njenih građana.

Spekulacije u javnosti o sistematizaciji ministar je nazvao apsolutnom politizacijom nečega što ne postoji kao problem.

"Nemojte me uvlačiti u političke priče, ne želim da politiku uvlačim u policiju. Kakav JSO, to je prošlost", ponovio je Dačić.

Na pitanje da li će biti pokrenuta istraga zašto je i kako dokument o novoj sistematizaciji, koji inače ima oznaku tajnosti, dospeo u medije, Dačić je kazao da je to jako loša stvar, dodavši da su uvid u taj dokument tražili, ali nisu dobili, i EU i sindikati.

"Nije dobro što se taj dokument pojavio u javnosti, ali skinimo tu temu s dnevnog reda jer ona realno i ne postoji. Ono što javnost treba da zna ona i zna i tako je sa svim važnim podacima u svakom telu normalnog sveta, osim u anarhiji", zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: "Kakav novi JSO, gde vi živite, ovo je 2012. godina"

Izvor: Blic, 26.Jan.2012

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ponovio je danas da neće biti formiran nikakav odred za specijalne namene po ugledu na nekadašnju jedinicu za specijalne operacije JSO. .."Kakav novi JSO, gde vi živite, ovo je 2012. godina. Zar mislite da bih ja sa ovakvim rejtignom kao ministar unutrašnjih...

Nastavak na Blic...

Dačić: JSO je prošlost

Izvor: RTS, 26.Jan.2012

Neće biti formiran nikakav odred za specijalne namene po ugledu na nekadašnju Jedinicu za specijalne operacije, rekao ministar Ivica Dačić. Sistematizacijom jedinice Žandarmerije u okviru MUP-a ne predviđaju se tajni odredi, istakao Dačić. ..Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ponovio...

Nastavak na RTS...

Dačić: Ne uvlačite me u političke igre, JSO je prošlost.

Izvor: BKTV News, 26.Jan.2012

'Nemojte me uvlačiti u političke priče, ne želim da politiku uvlačim u policiju. Kakav JSO, to je prošlost', ponovio je Dačić.. Ne prave se nikakve posebne jedinice, samo treba da bude postignuta koordinacija postojećih specijalnih četa u odredima Žandarmerije, rekao je Dačić na predstavljanju...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.