Dačić: Ne uvlačite me u političke igre, JSO je prošlost.

Izvor: BKTV News, 26.Jan.2012, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ne uvlačite me u političke igre, JSO je prošlost.

'Nemojte me uvlačiti u političke priče, ne želim da politiku uvlačim u policiju. Kakav JSO, to je prošlost', ponovio je Dačić.
Ne prave se nikakve posebne jedinice, samo treba da bude postignuta koordinacija postojećih specijalnih četa u odredima Žandarmerije, rekao je Dačić na predstavljanju istraživanja javnog mnjenja o poverenju javnosti u MUP.
Dačić je istakao da ne razmišlja o tome, pogotovo ne u situaciji kada je policija druga institucija u Srbiji po poverenju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << građana, odmah posle Crkve, da sa takvim rejtingom formira novu JSO.
'Nemoj više da odgovaram na tu glupost, kakva JSO. JSO je rasformirana', rekao je on i podsetio da je i Žandarmerija formirana ne za vreme njegovog mandata, nego kada je ministar bio Dušan Mihajlović.
Dačić je naglasio da se sistematizacija u MUP završava i da je njome predviđeno da se u Žandarmeriji 'upodobi' koordinacija komandi postojećih specijalnih četa iz četiri odreda, formiranih 2005. godine, ali da, ako je za javnost to problem, neće ni toga biti.
'Nema novih jedinica, naročito onih kojima se ne zna ko komanduje', poručio je on.
Prema oceni Dačića, loše je što je dokument sa oznakom strogo poverljive službene tajne MUP izašao u javnost, jer se to ne dešava nigde u svetu, da se objavi sistematizacija radnih mesta u policiji, pošto se radi o ozbiljnoj stvari.
Dačić je, na pitanje o napadima na navijače Hrvatske u Novom Sadu, odgovorio da je to ruši ugled države, ali da policija ne može da obezbedi svakog navijača, pogotovu ako ako nisu u grupi koja je najavljena i ako se ne zna gde su smešteni.
On je dodao da je privedeno nekoliko desetina osoba koje se sumnjiče da su napadali hrvatske navijače.
Izvor: Fonet
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.