Izvor: Radio 021, 13.Jun.2020, 11:34

Dačić: Neću biti predsednik SPS-a ako stranka ne osvoji više glasova nego na prethodnim izborima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da će podneti ostavku na mesto predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) ako stranka ne uveća broj glasova osvojenih na prethodnim parlamentarnim izborima, kada je osvojila oko 10,9 odsto glasova birača.

On je naveo da će osoba koja dođe na njegovo mesto u slučaju njegove eventualne ostavke "sigurno menjati orijentaciju".

"Oni koji glasaju za SPS moraju da znaju da SNS nema obavezu da SPS uzme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u vladajuću koaliciju (koja bi se formirala nakon predstojećih izbora)", izjavio je Dačić.

Voditeljki je rekao da ona želi da kaže da "SPS jedva čeka da SNS padne sa vlasti", kao i da ju je neko "pripremao" za razgovor koji su vodili.

Na pitanje da li se on protivio Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju dok je bio u vladajućoj koaliciji sa Demokratskom strankom, Dačić je odgovorio da je u emisiju došao da razgovara o sadašnjoj situaciji i "svojim uspesima".

"Hoćete SPS koji će da ode u opoziciju? Nema problema. Hoćete ja sada da pričam šta je meni neko obećao pa nije ispunio? A samo tako nastavite da radite i dobićete SPS u opoziciji", kazao je Dačić.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Izbori

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dačić: Ostavka ako ne osvojimo više glasova nego na prošlim izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2020

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da će podneti ostavku na mesto šefa stranke ukoliko ne budu osvojili više glasova nego na prošlim izborima, a burno je u TV studiju reagovao na pitanja o koalicionom sporazumu iz 2008. godine, te poručio da više neće da se pravda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.