Dačić: Ne sumnjam u svoju pobedu

Izvor: RTS, 08.Apr.2012, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ne sumnjam u svoju pobedu

Spreman sam da nekog ko će mene podržati u drugom krugu predsedničkih izbora predložim za mandatara Vlade, rekao je u Leskovcu kandidat koalicije SPS-PUPS-JS za predsednika Srbije Ivica Dačić. Lider SPS-a kaže da ne sumnja u svoju pobedu na predsedničkim izborima.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je spreman da za mandatara buduće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlade predloži onog ko će njega podržati u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Spreman sam da nekog ko će mene podržati u drugom krugu, predložim za mandatara ako za to bude parlamentarne većine", rekao je Dačić u Leskovcu.

Dačić je rekao da "priče" o formiranju nove vlade treba završiti do drugog kruga predsedničkih izbora, jer samo tako može da se postigne dogovor o tome ko će koga podržati u drugom krugu izbora.

Odgovarajući na pitanja novinara, Dačić je rekao da se kandidovao za predsednika Srbije sa željom da pobedi i naglasio da ne sumnja u svoju pobedu.

Prema njegovim rečima, lideri DS i SNS Boris Tadić i Tomislav Nikolić "imaju nerealno visoko mišljenje o svojim rezultatima na izborima".

Dačiću, koji je u Leskovcu otvorio izložbu fotografija "Muzičke sreće - dah ljudi" autora Pabla Fernandeza i Suzane Stanković Aleksić, povodom 8. aprila, Svetkog dana Roma, Savez društava Roma Srbije uručio je "Zlatnu povelja Društva Roma Republike Srbije" za doprinos unapređenju položaja romske zajednice.

Povelja je uručena i predsednici Skupštine Srbije, koja zamenjuje predsednika Republike Slavici Đukić Dejanović.

Prethodno je Dačić u Vlasotincu rekao da je razvoj juga Srbije nacionalni zadatak broj jedan.

"Nacionalni zadatak broj jedan jeste razvoj ovog kraja i ne samo njega, već čitave južne Srbije. Južna Srbija mora da ima prioritet u svim budućim razvojnim planovima i programima. Ona jeste i treba da bude jak deo Srbije", poručio je Dačić.

Dačić je, obilazeći Jablanički okrug, razgovarao sa građanima Vlasotinca o problemima nezaposlenosti, lošoj privatizaciji, infrastrukturnim projektima i podizanju kvaliteta i standarda života građana u celoj Srbiji, a posebno na nerazvijenom jugu, navodi se u saopštenju SPS-a.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.