Dačić: Ne smanjivati UNMIK

Izvor: Akter, 21.Avg.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ne smanjivati UNMIK

Srbija izuzetno ceni angažovanje Unmika u pravcu stvaranja osnovnih pretpostavki za miran suživot i bezbednost etničkih zajednica u pokrajini, rekao je Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je primetno da je u regionu postignut suštinski napredak u izgradnji mira i demokratizacije, ali da je neophodno da sve zemlje Balkana, kao i relevantni međunarodni akteri, ulože dodatne napore kako bi se ta stabilnost očuvala i nastavila dalje unapređivati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Izuzetno važnu ulogu u tom kontekstu ima i misija UN na Kosovu, a statusno neutralno prisustvo Unimika u nesmanjenom obimu od suštinskog je značaja za stabilnost i stvaranje uslova koji treba da vode u pravcu trajnog i održivog rešenja za pitanje Kosova, istakao je Dačić na Sednici saveta bezbednosti UN.

On je rekao da Srbija izuzetno ceni angažovanje Unmika u pravcu stvaranja osnovnih pretpostavki za miran suživot i bezbednost etničkih zajednica u pokrajini i da, shodno tome, očekuje da UNMIK nastavi sa sprovođenjem svog mandata u skladu sa rezolucijom SB UN 1244.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.