Dačić: Ne mora da bude posete Hrvatskoj ako je cena da ćutimo

Izvor: Blic, 04.Okt.2017, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ne mora da bude posete Hrvatskoj ako je cena da ćutimo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije dobro što se želja za dobrosusedskim odnosima koja se često čuje ne realizuje u svakodnevnim političkim aktivnostima i što je došlo do odlaganje posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

Dačić je novinarima rekao da Vučić ne bi išao u protokolarnu posetu, već da rešava probleme i da ne bi ćutke prešao preko "optužbi uvreda i laži" koje se o Srbiji i srpskom narodu čuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Hrvatskoj.

"Vučić ne bi išao da sluša o velikosrpskoj agresiji. Kako može Vučić da ode u Zagreb, a da ne pita hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović gde je 400.000 Srba koji su živeli u Hrvatskoj 1991", izjavio je šef srpske diplomatije.

On je rekao da ne mora da bude posete ako je cena da Srbija ćuti.

"Sto puta smo rekli Hrvatskoj da se mane optužbi iz prošlosti, pozvali smo na formiranje organa koji će se baviti otvorenim pitanjima iz prošlosti a da se saradnja usmeri na budućnost", izjavio je Dačić.

Da li je Preševo poseban slučaj?

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da čeka reakciju EU i onih koji su rekli da je Kosovo poseban slučaj, i upitao da li je sada i Preševo poseban slučaj.

"Sve su kod nas, kad je Srbija u pitanju, posebni i specijalni slučajevi", rekao je šef srpske diplomatije.

Dačić je pozvao EU da se nekada konkretno izjasni o temama koje se tiču Srbije i srpskog naroda.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić: Ne mora da bude posete Hrvatskoj ako je cena da ćutimo

Izvor: Beta, 04.Okt.2017

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije dobro što se želja za dobrosusedskim odnosima koja se često čuje ne realizuje u svakodnevnim političkim aktivnostima i što je došlo do odlaganje posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.Dačić je novinarima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.