Dačić: Nastavak dijaloga posle izbora

Izvor: RTS, 08.Mar.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nastavak dijaloga posle izbora

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen posle izbora, izjavio je premijer Ivica Dačić. Do tada Vlada je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima EU. Poznati su novi detalji u vezi sa Darkom Šarićem, potvrdio je premijer, ali nije želeo da ih otkriva.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da je dogovoreno sa visokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton da se dijalog o Kosovu nastavi posle održavnja vanrednih parlamentranih izbora u Srbiji.

Ivica Dačić je izjavio da postoje nove informacije o narko-bosu Darku Šariću, za kojim je raspisana poternica, ali da svaki odgovor u ovom trenutku na pitanje da li će biti uhvaćen - ne bi bio u profesionalnom smislu dobar.

U razgovoru sa novinarima, nije mogao da odgovori da li je Šarić lociran, ali je dodao da ostaje želja vlade da se on uhvati i da suđenje bude u njegovom prisustvu.

"Ne može se tačno reći kada će to biti i na koji način će se sprovesti. Novih informacija ima i mi očekujmo da se konačno zadovolji pravda i da se oni koji su optuženi, nađu pred njenim licem", rekao je Dačić.

Dačić je dodao da nije preciziran datum nastavka pregovora ali da je vlada u svakodnevnom kontaktu sa EU.

"Vlada Srbije je tražila mogućnost za hitnu sednicu saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom trenutne situacije na Kosovu i formiranja "nekakve takozvane Kosovske vojske", rekao je Dačić u mestu Međuvršje kod Čačka.

Dačić je dodao, da je zdravstveno stanje Olivera Ivanovića pogoršano.

"Sa predstavnicima EU smo stalno u razgovorima da se pronađe rešenje kada je reč o pritvorenim Srbima na Kosovu jer to prevazilazi sve granice nezavisnosti pravosudnog sistema", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da se ne radi o tome da neko bude "aboliran od odgovornosti".

"Mi tražimo da se oni brane sa slobode i dajemo garanciju da će biti dostupni pravosudnim organima", rekao je Dačić.

Dačić je još rekao da "takav odnos prema Srbima predstavlja narašavanje njihovih ljudskih prava kao i destabilizaciju političke situacije na Kosovu,ometanje implementacije Brisleskog sporazuma".

"Prvi sledeći sastanka sa EU biće duboko političke prirode da se vidi da li svi žele da se ta situacija stabilizuje ili neko stalno pokušava da ide jedan korak napred a dva nazad", rekao je Dačić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.