Izvor: Blic, 12.Sep.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Na Kosovu nema elementarnih uslova za održivi povratak

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da na Kosovu nema "elementarnih uslova za održivi povratak" zbog čega je broj povratnika i dalje "poražavajuće mali".

Dačić je u razgovoru sa specijalnim izvestiocem UN za ljudska prava interno raseljenih lica Čalokom Bejanijem rekao da nadležne institucije Srbije godinama ulažu vanredne napore da pruže pomoć ljudima s Kosova u dugotrajnom internom raseljenju, uključujući stambena rešenja za one koji odluče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se integrišu.

Bejani je rekao da postoji potreba za stvaranje uslova za trajna rešenja za interno raseljena lica koja uključuju povratak i integraciju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Za održivi povratak na Kosovo neophodno je veće angažovanje na bezbednosti i sigurnosti povratnika, kao i na ostvarivanju imovinskih prava interno raseljenih lica, rekao je Bejani.

On je pohvalio što u Srbiji postoje struktura i institucije za rešavanje pitanja raseljenja i istako značaj pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, posebno Poglavlja 23, kao i dijaloga Beograd-Priština za rešavanje pitanja internog raseljenja, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Na Kosovu nema elementarnih uslova za održivi povratak

Izvor: Kurir, 12.Sep.2016

...Dačić je u razgovoru sa specijalnim izvestiocem UN za ljudska prava interno raseljenih lica Čalokom Bejanijem rekao da nadležne institucije Srbije godinama ulažu vanredne napore da pruže pomoć ljudima s Kosova u dugotrajnom internom raseljenju, uključujući stambena rešenja za one koji odluče...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.