Dačić: Migovi smetaju onima iz NATO koji pomažu Hrvatima

Izvor: B92, 22.Dec.2016, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Migovi smetaju onima iz NATO koji pomažu Hrvatima

Jagodina -- Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je dogovor s Rusijom o avionima istorijski, a da smeta onima koji su desetak godina od 2000. "slabili srpsku vojsku".

Osim toga, kako navodi, taj sporazum smeta još samo "onima iz NATO pakta koji pomažu Hrvatima".

Dačić je na koktelu koji je priredio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma rekao da je čuo "razne komentare" povodom nabavke lovačkih aviona iz Rusije, ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako je rekao, sporazum o tome je "znak visokog poverenja i saradnje Ruske Federacije i Srbije" i "istorijski potez".

"Oni koji su dali Hrvatima helikoptere i oni iz NATO pakta koji pomažu Hrvatima, sada se bune zašto mi samo jačamo Srbiju i oslanjamo se u tome na Rusiju", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da "oni ranije to nisu hteli, nisu smeli ili nisu mogli", dok "mi danas i hoćemo i smemo i možemo da se ponosimo saradnjom s Ruskom Federacijom, Kinom i drugim našim prijateljima".

"Oni koji danas to napadaju, sve su učinili od 2000. godine, pa u narednih desetak godina, da oslabe srpsku vojsku, da je unište, da je svedu na vojsku s takvim osobinama i kvalitetima da uopšte ne može da odbrani Srbiju. Mi želimo da Srbija bude jaka da bismo je odbranili, a ne da bismo bilo koga drugog napadali", kazao je Dačić.

Nastavio je rekavši: "Danas smo doživeli da onima koji su vršili genocid i holokaust nad Srbima, Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata u Hrvatskoj, sada smetaju čak i čokoladice iz Srbije".

"Mi nemamo taj kompleks. Mi se zalažemo da Srbija bude velika, ne po teritoriji, nego da nas poštuju, i po tome da imamo najveći stepen razvoja. i nadam se da ćemo u budućnosti biti lideri u regionu", kazao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Migovi smetaju onima iz NATO koji pomažu Hrvatima

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2016

JAGODINA - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je dogovor s Rusijom o avionima istorijski, a da smeta onima koji su desetak godina od 2000. "slabili srpsku vojsku"...Osim toga, kako navodi, taj sporazum smeta još samo "onima iz NATO pakta koji pomažu Hrvatima"...Dačić je na koktelu koji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.