Dačić: Lopta je u rukama Tadića i Nikolića (IZ ČASA U ČAS)

Izvor: S media, 23.Maj.2012, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Lopta je u rukama Tadića i Nikolića (IZ ČASA U ČAS)

Dačić: Lopta je u rukama Tadića i Nikolića

-Lopta je u rukama Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, izjavio je lider SPS Ivica Dačić povodom formiranja nove vlade. Dačić je dodao da "neke strane ambasade teraju" DS da formira vladu sa SNS-om i istakao da nije zadatak SPS da posreduje između te dve stranke. Opširnije OVDE.

Mrkonjić: Pregovori su u toku

Kandidujem se za ministra infrastrukture, rekao je ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << infrastrukture i energetike Srbije Milutin Mrkonjić i potvrdio da su u toku pregovori o novoj vladi. Opširnije OVDE.

PUPS još nije razgovarao o formiranju vlade

PUPS do sada nije razgovarala o formiranju nove vlade ni sa jednom strankom, a sve odluke donosiće samostalno, izjavio je danas potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić.

"Odgovorno trvdim da još ni s kim nismo razgovarali o formiranju vlade, ni s postojećim koalicionim partnerima, SPS-om i JS-om, ni s partnerima sa kojima smo činili širu koaliciju, ni sa SNS", rekao je Krkobabić agenciji Beta.

Analitičari: Zašto Tadić treba da bude premijer

Analitičari ocenjuju da bi izbor lidera DS Borisa Tadića za premijera obezbedio legitimitet budućoj vladi, stabilizovao političku scenu u Srbiji, ali i njegovu stranku. Opširnije OVDE.

Huper: Vašington spremniji za Nikolića od Brisela

Brisel će se verovatno založiti za stvaranje velike koalicije SNS-a sa demokratama, izjavio je balkanolog Džejms Huper. Opširnije OVDE.

Todorić: Važno je da baš Tadić bude premijer

Odluka Tadića da prepusti mesto premijera nekom drugom stvorila bi krizu legitimiteta buduće vlade, napisao je direktor Centra za novu politiku Vladimir Todorić u današnjoj "Politici". Opširnije OVDE.

Ljajić:Imam negativno iskustvo sa kohabitacijom

Najrealnije u ovom trenutku je da se formira vlada od dosadašnjih koalicionih partnera, izjavio je lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić. Opširnije OVDE.

Dačić:Čekamo DS

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da SPS ne koči formiranje nove vlade i da se čeka da Demokratska stranka (DS), kao najveća stranka, predloži mandatara.

"SPS ne koči formiranje nove vlade, čeka se odluka demokrata. Ne želimo da ulazimo u unutrašnje stvari drugih partija i čekamo DS da, kao najveća stranka, predloži mandatara", rekao je Dačić za današnji "Blic".

Dačić kaže da će se nastaviti razgovori sa DS, ali da zasad nema nikakvog dogovora.

"Trenutno se čeka šta će odlučiti DS. Iz mojih dosadašnjih razgovora sa Borisom Tadićem zaključujem da on još nije doneo odluku", rekao je Dačić.

Inauguracija Nikolića 10. juna

Tadić želi jaku vladu

Tim Džuda o previranjima u DS: "Stranački vukovi nanjušili krv"

"Za SPS je suštinski bitno ko sve ulazi u tu novu vladu. Tih razgovora dosad uopšte nije bilo. Mi smo daleko od formiranja vlade, ali to nema veze sa SPS. Mi ćemo nastaviti razgovore sa DS", istakao je Dačić.

Dačić i Nikolić već razgovarali o mogućoj koaliciji

Socijalisti imaju neformalne razgovore i sa SNS oko formiranja nove vlade, saznaje Danas koji se poziva na izvor blizak vrhu SPS. Opširnije OVDE.

Tadić želi jaku vladu

Lider Demokratske stranke Boris Tadić je juče otpočeo konsultacije i vrlo brzo će doneti odluku da li da prihvati predlog potpredsednika DS da bude novi premijer Srbije u koaliciji sa SPS, saznaje Blic.

Ukoliko lider Demokratske stranke Boris Tadić prihvati mesto mandatara, nastojaće da se formira snažna reformska vlada.

Dejanović: Tadić je najbolji čovek za premijera

Ako DS odluči da Boris Tadić bude premijer, mislim da neće pogrešiti, izjavila je potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Ðukić Dejanović. Opširnije OVDE.

Kako S media portal ekskluzivno saznaje, strane diplomate u Beogradu zagovaraju da buduću vladu Srbije formiraju SNS, DS i SPS. Na čelu kabineta bio bi Boris Tadić. Opširnije OVDE.

(Agencije/Blic)

FOTO:Beta
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

Izvor: Blic, 23.Maj.2012

- SPS ne koči formiranje nove vlade, izjavio je lider SPS Ivica Dačić o dodao i da se čeka da Demokratska stranka (DS), kao najveća stranka, predloži mandatara..."SPS ne koči formiranje nove vlade, čeka se odluka demokrata. Ne želimo da ulazimo u unutrašnje stvari drugih partija i čekamo DS...

Nastavak na Blic...

SPS čeka da DS predloži mandatara

Izvor: Akter, 23.Maj.2012

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da ta stranka "ne koči formiranje Vlade", već da čeka da Demokratska stranka predloži mandatara

Nastavak na Akter...

Ivica Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Maj.2012

BEOGRAD - "Iz mojih dosadašnjih razgovora sa Borisom Tadićem zaključujem da on još nije doneo odluku", rekao je lider SPS-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Nova vlada: Ko može da nam obezbedi bolji život?

Izvor: S media, 23.Maj.2012

U uzburkanom političkom moru Srbije, čini se da su nakratko zanemarena pitanja ekonomskog oporavka zemlje. I dok se na političkom planu lome koplja ko će oformiti novu vladu Srbije, dotle je građanima najvažnije kada će početi da žive bolje i ko će im otvoriti vrata dostojanstvenog života...S...

Nastavak na S media...

Tadić želi jaku vladu i podršku za reforme

Izvor: Blic, 23.Maj.2012

Lider DS Boris Tadić otpočeo je juče konsultacije i vrlo brzo će doneti odluku da li da prihvati predlog potpredsednika stranke da bude novi premijer Srbije u koalicionoj vladi sa SPS. Prema saznanjima „Blica“, Tadić će, ukoliko se prihvati mesta mandatara, nastojati da se formira vlada u kojoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.