Dačić: Licemerno je da Beograd govori Srbima sa barikada šta da rade

Izvor: Blic, 16.Okt.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Licemerno je da Beograd govori Srbima sa barikada šta da rade

Licemerno je da Beograd šalje apele šta treba da rade Srbi na barikadama na Kosovu i Metohiji, jer je narod iz Pokrajine taj koji treba da upućuje pozive Beogradu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas u Arilju.

On je rekao da se zalaže za miran i diplomatski način rešavanja situacije na severu Kosova i pored toga što ga evropske integracije ponekad podsećaju na telefonski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aparat bez mikrofona, jer niko ne čuje ono što Srbija govori.

"Najavljena akcija Kfora o uklanjanju barikada je pojedinačni akt i ne bi trebalo da ima centralno mesto u svemu šta se dešava na severu", rekao je Dačić. Prema njegovoj oceni, Kforu ne odgovara zaoštravanje stanja na terenu, jer primena sile može da izazove nove incidente i sukobe. Dačić je dodao da bi rado preduzeo nešto na rešavanju situacije na severu Kosova, ali policija nema ingerencije u toj oblasti.

On je takođe rekao da su Crkva, vojska i policija tri institucije u Srbiji u koje građani imaju najviše poverenja, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova

Ivica Dačić i naglasio da je dobro što građani policiju više ne doživljavaju kao represivnu silu.

Dačić je rekao da je, prema anketama koje su sprovele agencije Evropske unije, policija značajno popravila rejting u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nasilje nikom ne odgovara

Izvor: RTS, 16.Okt.2011

Situacija na severu Kosmeta ide ka traženju kompromisnog rešenja, pa bi uklanjanje barikada silom bilo krajnje kontraproduktivno, ocenjuje Ivica Dačić. Ministar policije kaže da bi bilo licemerno da Beograd Srbima u Pokrajini govori šta treba da rade, već bi trebalo da osluškuje njihove poruke...Ministar...

Nastavak na RTS...

Dačić: Licemerni apeli iz Beograda

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2011

"Licemerno je da Beograd šalje apele šta treba da rade Srbi na barikadama na Kosovu i Metohiji, jer je narod iz Pokrajine taj koji treba da upućuje pozive Beogradu", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...On je rekao da se zalaže za miran i diplomatski način rešavanja situacije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Uklanjanje barikada kontraproduktivno

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2011

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je da bi uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije, što je najavio Kfor, bilo kotraproduktivno jer situacija na terenu ide u pravcu kompromisa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.