Dačić: Komonvelt Dominika više ne priznaje Kosovo

Izvor: N1 televizija, 02.Nov.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Komonvelt Dominika više ne priznaje Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Komonvelt Dominika osma zemlja koja više ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu.

Ministar Dačić je istakao da je dobio i zvaničnu notu od Ministarstva spoljnih poslova Komonvelta Dominika gde se jasno i precizno kaže da je Vlada Komonvelta Dominika preispitala svoju prethodnu odluku i suspendovala je.

"Jasno i precizno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << piše da Vlada Komonvelta Dominika daje prednost dijalogu, da će poštovati sve ono do čega strane u dijalogu dođu kao rezultat dogovora, da u međuvremenu suspenduje svoju poziciju o priznanju Kosova kao nezavisne države čekajući kraj dijaloga", naglasio je Dačić.

Ministar je ocenio da je ovo još jedan veliki uspeh Srbije i naveo da će Srbija nastaviti sa ovim aktivnostima, kao i da hoće strateške odnose i saradnju sa tim zemljama, a ne samo da se priča o pitanju Kosova i Metohije.

"Komonvelt Dominika suspenduje svoj stav o priznavanju Kosova sve do ishoda dijaloga Beograda i Prištine. Nakon detaljnog razmatranja i u svetlu preporuka generalne skupštine UN-a i Međunarodnog suda pravde, dogovorili smo se da revidiramo našu ranije zauzetu poziciju u vezi priznavanja Kosova kao nezavisne države", navodi se u noti sa čijim sadržajem su premijer i šef diplomatije Komonvelta Dominika, Ruzvelt Skerit i Fransin Beron, upoznali ministra Dačića.

Dodaje se da Vlada Komonvelta Dominike smatra da njena podrška rešenju budućeg statusa Kosova treba da bude podrška dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, a ne definisanje statusa pre okončanja dijaloga.

"Kada dve strane budu postigle sporazum, Vlada Komonvelta Dominike će dosledno podržati poziciju dogovorenu između dve strane", piše u noti.

Dačić je boravio je u Komonveltu Dominika gde se sastao a najvišim zvaničnicima te zemlje. Ministar Dačić i ministarka spoljnih poslova Komonvelta Dominika potpisali su Memorandum o prijateljstvu i saradnji dva Ministarstva spoljnih poslova, a dogovoreno je i da se pruža međusobna podrška i pomoć.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.