Dačić: Ko se svađa - leti iz Vlade

Izvor: B92, 11.Avg.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ko se svađa - leti iz Vlade

London -- Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da će predložiti razrešenje svakog ministra iz svog kabineta koji se bude u javnosti svađao s nekim od kolega.

"Želim da upozorim sve da neću tolerisati bilo kakve svađe u Vladi. Već u četvrtak na sastanku sa šefovima poslaničkih grupa jasno ću staviti do znanja da nema svađa u Vladi, pogotovo u javnosti", rekao je premijer novinarima u Londonu, komentarišući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razmirice ministara Milutina Mrkonjića i Velimira Ilića.

"Ako ima nekih problema, neka se obrate premijeru i šefovima drugih stranaka", rekao je Dačić i ponovio da neće dozvoliti javne razmirice članova vlade, "Ko god misli da se svađa unutar vlade, predložiću njegovo razrešenje."

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić rekao je juče da javno preduzeće "Koridori Srbije" dobro radi svoj posao, dok je njegov kolega u vladi zadužen za građevinarstvo Velimir Ilić izneo mnoštvo optužbi na dosadašnji rad ministra Mrkonjića i najavio smenu sadašnjeg direktora preduzeća "Koridori Srbija" zbog "nesavesnog rada".

Nasuprot Iliću, Mrkonjić je ocenio da "Koridori Srbije" dobro rade svoj posao i da bi bilo besmisleno da se sada rasture.

Premijer Srbije Ivica Dačić je u poseti Londonu, u toku koje se sastao sa šefom britanske diplomatije Vilijamom Hejgom, ali će bodriti i predstavnike naše zemlje na Olimpijskim igrama.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.