Dačić: Ko će nam nadoknaditi štetu ako uvedemo sankcije Rusiji?

Izvor: BKTV News, 02.Okt.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ko će nam nadoknaditi štetu ako uvedemo sankcije Rusiji?

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija, zbog zaoštravanja odnosa EU i Rusije, povodom ukrajinske krize, neće menjati svoju politiku jer mora da brine o svom narodu i nacionalnim i državnim interesima.

– Srbija ne menja svoju politiku – mi imamo svoje principe i svoje nacionalne prioritete, a to je članstvo u EU – rekao je Dačić.
On je podsetio da Srbija iskreno želi da što pre bude u EU, što podrazumeva „nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << naših strukovnih reformi, nastavak dijaloga sa Prištinom…“.
Dačić je dodao da to podrazumeva da mi moramo da nastavimo, s druge strane, održavanje dobrih odnosa sa tradicionalnim prijateljima i da brinemo o nacionalnim, državnim i ekonomskim interesima.
Dačić je objasnio da Srbija, po propisima EU, ima obavezu da usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU na kraju procesa pregovaranja a ne na početku.
– Lako je drugim zemljama kada su članice EU …pa kada uvedu sankcije Rusiji ili ih Rusija uvede njima, onda im EU nadoknadi štetu… a ko će nama da nadoknadi štetu – rekao je on.
Šef diplomatije je naglasio i da mi zato moramo da brinemo o svom narodu , dodavši da Srbija nije ništa uradila protiv interesa ruskog ili ukrajinskog naroda.
Dačić je napomenuo da je nedavno u Njujorku tokom učešća na Generalnoj skupštini UN, imao veoma dobre razgovore i sa ukrajinskim i ruskim kolegama i da nije primetio da se bilo ko ljuti na stavove Srbije.
Dačić je prethodno u mestu Krnješevci u opštini Stara Pazova, obišao izbegličku porodicu koja je dobila gradjevinski materijal za izgradnju kuće.
Izvor: tanjug
The post Dačić: Ko će nam nadoknaditi štetu ako uvedemo sankcije Rusiji? appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.