Dačić: Kao predsednik Skupštine dobio sam mikrofon, ali ne kao dosad, za pevanje

Izvor: Beta, 27.Okt.2020, 20:22

Dačić: Kao predsednik Skupštine dobio sam mikrofon, ali ne kao dosad, za pevanje

Novi predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, izjavio je večeras da samo dva ministarska mesta njegove Socijalističke partije Srbije u novoj vladi ne znače distanciranje Srpske napredne stranke (SNS) od SPS i da tako mogu da misle samo oni koji smatraju da "ako nisi ministar, nisi ništa"."Znate ko tako misli u SPS: samo ko želi da bude ministar", rekao je Dačić u emisiji "Prav ugao" RTV Vojvodine.Dačić je naveo da mu je čef države i SNS Aleksandar Vučić "poverio" mesto predsednika Skupštine da bi "ojačao tu instituciju" koja je u Srbiji "degradirana", naglasivši da je on od devedesetih godina prošlog veka, prvi lider neke stranke koji je na čelu Skupštine."SPS je dobio drugu poziciju po značaju u državi. Ja ću biti prisutan u javnosti svaki dan, sa mogućnošću da govorim o svakoj temi. Dobili ste mikrofon, da tako kažem, ali ne kao do sada da pevate", rekao je Dačić, aludirajući na to što je ponekad pevanjem zabavljao strane zvaničnike.Govoreći o SPS u novoj vladi - Ministarstvo prosvete i jedno mesto bez portfelja, rekao je da će njegova stranka zauzimati i druge važne pozicije.Naveo je da će dosadašnji ministar energetike Aleksandar Antić voditi kao direktor "jedno značajno državno preduzeće", a na pitanje ...
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri sa najviše afera ostali u vladi

Izvor: Danas, 28.Okt.2020, 09:01

Tačno pre godinu dana, tokom obeležavanja 11 godina od osnivanja Srpske napredne stranke u novosadskom SPENS-u, Aleksandar Vučić, lider te stranke i predsednik Srbije, najavio je veliku čistku u SNS i izbacivanje svih onih koji su se u proteklom periodu borili samo za lične interese.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.