Dačić: Kako Skoplje prema nama, tako i mi prema njima

Izvor: BKTV News, 13.Jul.2017, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kako Skoplje prema nama, tako i mi prema njima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je makedonskim zvaničnicima više puta poručio da će se Srbija ponašati prema Makedoniji, onako "kako se Makedonija u međunarodnoj areni i organizacijama bude ponašala prema Srbiji", prenele su Večernje novosti.

Dačić je to kazao povodom reakcije makedonskog šefa diplomatije Nikole Dimitrova na prethodnu izjavu šefa srpske diplomatije, koji je tokom posete Grčkoj, rekao da je Beograd pogrešio što je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Makedoniju priznao pod njenim ustavnim imenom.

Dimitrov je potom izrazio žaljenje zbog te izjave i ocenio da ona neće koristiti ni Skoplju ni Srbiji.

List podseća da su odnosi između Beograda i Skoplja poslednji put bili zategnuti krajem aprila i u maju, povodom nemira u Skoplju, kada je Makedonija "otkrila" da je službenik BIA spornog dana bio u Sobranju, a ceo izveštaj baziran je na transkriptima prisluškivanih razgovora.

Tada je ambasadorka Makedonije u Beogradu bila pozvana u MSP Srbije da pruži objašnjenja o prisluškivanju srpskih diplomata.

Pored toga, Makedonija je bila među 92 zemlje koje su na Generalnoj konferenciji Uneska glasale za prijem Kosova u tu organizaciju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.