Dačić: Kada dođete na vlast i vidite budžet, onda morate ovako da razmišljate; Nacionalni interes Srbije - opstanak Srpske!

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kada dođete na vlast i vidite budžet, onda morate ovako da razmišljate; Nacionalni interes Srbije - opstanak Srpske!

Nema radničkih prava i socijalne pravde bez ekonomskog razvoja, sve drugo je utopija i laž, rekao je danas ministar spoljnih poslova i predsednik SPS-a, Ivica Dačić.

On je naveo da je socijalista i da pred svake izbore kaže da se zalaže za besplatno školstvo, zdravstvo, radnička prava, stabilne penzije, ali da su stvari drugačije u realnosti.

"Kada dođete na vlast i pred budžet i kasu onda >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << morate da razmišljate kako država uopšte može da funkcioniše. Mislim da je rešenje u evropskim integracijama, ne kao utopija nego zato što je važno videti koja su to radnička prava koja su definisana kao norma evropskog zakonodavstva i mi ćemo imati obavezu u pristupnim pregovorima da se usaglasimo sa tim, to je nabolji pristup", rekao je Dačić novinarima na Sedmom kongresu Socijalističke partije Republike Srpske.

Upitan da li su socijalisti zadržali izvornu socijalističku ideju Dačić kaže da je u svetu danas došlo do kraha različitih ideoloških koncepata, pa i samog socijalizma i kapitalizma.

FOTO: Tanjug

"Sistemi koji se danas stvaraju pokazuju da mora da se stvara neka mešavina različitih političkih sistema i vi danas imate situaciju da je socijalizam najdalje otišao u najrazvijenijim kapitalističkim zemljama koje imaju princip socijalno pravednog društva", rekao je Dačić.

Na pitanje da li će i ko od predstavnika vlade Srbije biti prisutan na obeležavanju 22. godišnjice Potočara, Dačić je rekao da "o tome još nisu raspravljali".

Srbija garant Dejtonskog sporazuma, Srpska prioritet

Najvažniji državni i nacionalni interes Srbije u ovom trenutku je opstanak i očuvanje Republike Srpske i mi ćemo tu saradnju nastaviti ne samo na političkom nivou nego i u drugim sektorima kao što je ekonomija, saobraćaj, kultura, obrazovanje i drugo, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS-a, Ivica Dačić.

On je u izjavi za medije na Sedmom kongresu Socijalističke partije Republike Srpske, rekao da smatra da je jako važno da SPS i Socijalistička partija u Republici Srpskoj sarađuju i da iako formalno nisu jedna partija "treba naći mehanizam kako da napravimo zajedničke forme delovanja, poput saveta za saradnju dve partije ili nšto slično".

FOTO: Tanjug

Dačić je rekao da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da je apsolutni prioritet održavanje dobrih odnosa sa BiH, kao i dobri odnosi u trouglu Hrvatska, Srbija, BiH.

"Naravno, bitna je stabilnost, ali i da se u okviru BiH poštuje princip ravnopravnosti oba entiteta i sva tri naroda i samim tim i da se garantuje opstanak Republike Srpske", rekao je Dačić.

On je dodao da je prilikom potpisivanja Dejtonskog sporzuma bilo onih u Republici Srpskoj koji su mislili da to ne treba prihvatiti, ali da je ovaj sporazum danas glavna stvar za očuvanje ne samo Republike Srpske, već i čitave BiH.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.