Dačić: Izbori nisu prioritet

Izvor: BKTV News, 31.Dec.2013, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Izbori nisu prioritet

I za SPS je sledeća godina najbolja za izbore, jer smo postigli najbolje rezultate, ali pitanje je sada da li je to prioritet, kaže premijer Dačić.

Ja ne vidim da postoji razlog za izbore, kaže. Ni jedna vlada od Đinđićeve nije imala pozitivniju ocenu građana, kaže premijer, ministar unutrašnjih poslova i lider SPS Ivica Dačić u intervjuu za B92.
Na konstataciju da pojedine stranke traže >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izbore u 2014. rekao je: “Ja mislim da je to i za našu stranku najbolji mogući trenutak, jer smo mi postigli najbolji rezultat…Ali, da li je to prioritet?” On je rekao da je više puta razgovarao sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o tome.
Kod biračkog tela koalicija SPS i SNS je naišla na odobravanje, što i nije bio slučaj kod našeg biračkog tela kad je bila u pitanju koalicija sa DS, rekao je Dačić.
On je rekao da stranke, druge, koje nisu u Vladi, traže izbore, jer žele da budu u vlasti. Vučić i ja smatramo da izbori nisu prioritet, kaže Dačić.
“Sve članice EU danas govore pozitivno o Srbiji, postignut je istorijski uspeh na putu ka evrointegracijama. Očekuje nas težak period: imamo 17. januar kad nas teraju na sastanak sa Tačijem da bi nas malo pritisli, pred prvu međuvladinu konferenciju 21. januara”, kaže Dačić. On je dodao da u februaru dolaze eksperti zbog poglavlja 23 i 24, kada će se videti kako napreduju reformi u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova.
“Šta su prethodne vlade uradile, po čemu se pamte? Ova Vlada će biti zapamćena po tome što je dobila datum za početak (pretpristupnih) pregovora”, rekao je Dačić.
Kod nas u društvu je tako – kad dostignete neki cilj, svi se odnose pežorativno zbog onoga što ste uradili, kaže premijer.
Premijer je podsetio da je Srbija dobila preporuku 28. juna, koju je potvrdio Savet Evrope u decembru, i da je odlučeno da se prva međuvladina konferencija održi u 21. januara. “I to su istorijske stvari, taj veliki rezultat je posledica ogromnih napora koji su uloženi”, rekao je Dačić uz napomenu da je 28 puta bio na sastancima u Briselu.
Postignut je veliki istorijski pomak, odavno pozicija naših diplomata nije bila lagodnija, promenjen je geopolituički položaj Srbije, kaže Dačić.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Borislav Stefanović: Teška godina pred nama, bez boljitka

Izvor: Blic, 31.Dec.2013

Mislim da će 2014. biti jako teška godina i da građani neće imati priliku da osete bilo kakav boljitak, izjavio je šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović...On je rekao da, gledano kroz finansijske zakone, predlog ekonomskih mera i budžet, građanima ne ostaje bilo kakav...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.