Dačić: Izbori do kraja prve polovine godine?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2020, 19:27

Dačić: Izbori do kraja prve polovine godine?

Realno je da izbori budu 40-50 dana od ukidanja vanrednog stanja u Srbiji, a ono bi moglo da bude brzo ukinuto, kaže predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i navodi da to znači da će izbori biti do kraja prve polovine ove godine.

Dačić je rekao da je to samo njegovo razmišljanje na osnovu onoga što piše u Ustavu i zakonima, jer se, kaže, o održavanju izbora još nije razgovaralo.

"Ako neko misli da sada neko može da sedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << I kaže' izbori će sada da budu na jesen ili ne znam za Novu godinu' za to su potrebne odgovarajuće odluke", kaže Dačić.

On je podsetio da je jasno rečeno na sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima stranaka koje su imale nameru da učestvuju na izborima i podnele liste, da ćemo se sastati posle ili uoči ukidanja vanrednog stanja i da ćemo tada razgovarati dalje.

"Ali generalno tamo gde su izborne radnje prekinute u tom momentu bi trebalo da se postupi posle ukidanja vanrednog stanja i ponovnog restartovanja RIK, znači toliko još dana da bude do izbora", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Izbori do kraja prve polovine godine?

Izvor: Blic, 24.Apr.2020

Realno je da izbori budu 40-50 dana od ukidanja vanrednog stanja u Srbiji, a ono bi moglo da bude brzo ukinuto, kaže predsednik SPS Ivica Dačić, navodeći da to znači da će izbori biti do kraja prve polovine ove godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.