Dačić: Imaćemo jedinstvene liste na KiM

Izvor: Večernje novosti, 04.Sep.2013, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Imaćemo jedinstvene liste na KiM

VLASOTINCE - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će jedinstvene srpske liste za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji biti predate do ponoći. Dačić je kazao da postoji mnogo problema ali da su liste već spremne i da će biti predate u roku. "Mi smo dogovorili da imamo jednu listu, u stvari pošto su to opštinski izbori biće više jedinstvenih listi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Oni nisu želeli da produže rokove koji su bili veoma kratki ali mi ćemo nakon predaje koristiti dodatne zakonske rokove za neke izmene i dopune. To je samo deo problema, jer oni samo na rečima žele da Srbi izađu na izbore", rekao je Dačić u Vlasotincu, gde je otvorio novi pogon firme "Elrad". On je objasnio da će na jedinstvenim listama biti članovi Socijalističke partije Srbije, Srpske napredne stranke i svih stranaka koje žele da imaju svoje predstavnike. "Mi ćemo Srbima na Kosovu i Metohiji poslati jasnu poruku da izađu na lokalne izbore. Srbi će se na taj način legitimisati kao legalni predstavnici naroda i institucije koje budu formirane biće legalne i priznate. Ponavaljam, mi ćemo poslati porukku da izađu na izbore i za to ima vremena jer od zaključenja listi do izbora ima još 60 dana a to je veoma dug period", rekao je premijer. On je kritikovao ponašanje Prištine jer Srbi još uvek nemaju predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji. Dačih je podsetio i da će sledeći sastanak sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem imati 8.septembra u Briselu i da će tom sastanku prisustvovati i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.CIK: DOSAD PREDATA 82 ZAHTEVA U kosovskoj Centralnoj izbornoj Komisiji dosad su podneta 82 zahteva za sertifikovanje subjekata za učešće na lokalnim izborima 3. novembra. Kako saznaje Tanjug iz kancelarije sa upis politickih partija, u CIK do sada su podenete 82 takva zahteva, od čega su 23 politicke partije, dve koalicije, 11 nezavisnih kandidata i 46 građanskih inicijativa. Kancelarija za upis politickih subjekata će primiti zahteve subjekata do ponoći kada ističe rok za upis politickih subjekata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dačić: Srbi, izađite na izbore

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2013

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da će vlada Srbije pozvati Srbe na Kosovu da izađu na izbore, jer je to od nacionalnog značaja. ..Dačić: Izlazak na izbore od nacionalnog značaja za Srbiju.."Mi ćemo kao država poslati jedinstvenu poruku da smatramo da je u našem nacionalnom i državnom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.