Dačić: Dogovorim se sa jednim sindikatom, drugi se buni

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dogovorim se sa jednim sindikatom, drugi se buni

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije (NSP), čije članstvo je u štrajku, sastati kad završi razgovore sa onima koji u Vladi određuju budžet, a moguće je da to bude u toku dana.

"Želimo da iznađemo najbolji mogući način za primenu kolektivnog ugovora i poboljšanje materijalnog položaja policajaca. Mislim da smo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dobrom putu da to rešimo", rekao je Dačić novinarima posle otvaranja seminara o jačanju društvene moći policijskih sindikata.

On je podsetio da se sa predstavnicima NSP sastajao više puta, ali da u ovom slučaju oni nisu važni, jer "nisu oni ti koji treba da odrede budžet Srbije".

Govoreći o materijalnom položaju zaposlenih u MUP-u, Dačić je naglasio da on ne može da se rešava "nekim palijativnim merama", već na sistemski način, jer se, kada se to zakonski uredi, neće dešavati da se svakih pet meseci razgovara sa sindikatima.

"Od sindikata očekujem da obezbede odgovorno izvršavanje obaveza svojih članova, kao i da unaprede međusobnu saradnju. Od sindikalnih predstavnika očekujem da pokušavaju da usaglašavaju neke svoje stavove", rekao je on.

Dačić je objasnio da u MUP ima 10-11 sindikata, od kojih su dva reprezentativna, i često imaju drugačija mišljenja o nekim pitanjima, pa je on, kao predstavnik poslodavca, često u problemu, jer "kada se sa jednim dogovorite, onaj drugi protestvuje".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Kandidatura Srbije,   Štrajk policije

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dačić: Na dobrom putu da se dođe do dogovora

Izvor: Studio B, 15.Dec.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da postoji mogućnost da se dođe do dogovora u vezi sa zahtevima Nezavisnog sindikata policije koji je četvrti dan u štrajku...Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će se s predstavnicima tog sindikata sastati danas kada bude završio...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.