Dačić: Dogovor ne znači priznanje Kosova

Izvor: S media, 04.Jul.2011, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dogovor ne znači priznanje Kosova

Dogovor Beograda i Prištine olakšava život svih građana na Kosovu i Metohiji i na koji način ne znači priznavanje južne srpske pokrajine. MUP Srbije neće priznati kosovoske pasoše i lične karte, izjavio ministar Ivica Dačić.

Dogovor Beograda i Prištine olakšaće život gradjanima Kosova i Metohije, uključujući Srbe, ali on ni na koji način ne znači priznavanje Kosova, izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da MUP Srbije neće priznavati kosovske pašose, a da će lične karte izdate na Kosovu moći da se koriste kao identifikacioni dokument samo uz prateću dokumentaciju srpske policije.

"Potrebno je olakšati ljudima slobodu kretanja bez ulaska u statusna pitanja", rekao je Dačić i naveo da je potrebno rešiti svakodnevne životne probleme sa kojima se suočavaju Srbi i svi drugi gradjani na Kosovu i Metohiji.

SRS neće priznati rezultate razgovora Beograda i Prištine

LDP: Prvi korak drugačije politike

Koštunica: Zadat težak udarac interesima Srbije

Govoreći o saobraćajnim dozvolama sa Kosova, Dačić je rekao da će Euleks garantovati da su te dozvole izdate u skladu sa medjunarodnim standardima, odnosno da su osobe koje ih koriste prošle adekvatnu obuku za vožnju automobila.

"Dijalog sa Prištinom je pod pokroviteljstvom Evropske unije i tiče se životnih pitanja", rekao je Dačić i pomenuo pitanje struje, telekomunikacija, slobode kretanja i zaštite verskih i kulturnih dobara.

Dačić, potpredsednik Vlade, ponovio je da Beograd i Priština nisu potpisali nikakav sporazum.

Upitan o srpskim mladićima koje je kosovska policija uhapsila posle skupa na Gazimestanu povodom Vidovdana, Dačić je rekao da MUP nema kontakte sa kosovskom policijom, ali da je zatražio informacije o tom slučaju od medjunarodnih organizacija na Kosovu i da za sada nema nikakvog odgovora.

"Tražili smo da se razreši to pitanje, ali za sada nemamo nikakve informacije", rekao je Dačić upitan o sudbini tih mladiha koji su navodno u kosovskoj policiji bili izloženi torturi.

Dačić je danas u Beogradu razgovarao s petoricom pripadnika srpske policije koji sutra odlaze u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Haitiju.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Imamo jasan stav o Kosovu

Izvor: B92, 04.Jul.2011

Beograd -- Ivica Dačić je rekao da su pregovarački timovi Beograda i Prištine postigli praktična rešenja i da se ne dovodi u pitanje stav Srbije po pitanju statusa Kosova...Dačić je rekao novinarima i da u tim rešenjima nema nijednog akta koji bi išao u prilog priznanju takozvane nezavisne...

Nastavak na B92...

Dačić: Dogovor ne znači priznanje Kosova

Izvor: Studio B, 04.Jul.2011

Dogovor Beograda i Prištine olakšaće život građanima Kosova i Metohije, uključujući Srbe, ali on ni na koji način ne znači priznavanje Kosova, izjavio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...Dačić je novinarima u Beogradu rekao da MUP Srbije neće priznavati kosovske pašose, a da će...

Nastavak na Studio B...

Dačić: Odvojiti pitanje hapšenja kradljivaca od mučenja

Izvor: Blic, 04.Jul.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da policija ne sme da zlostavlja uhapšene, ali da to ne znači da ne treba da hapsi počinioce krivičnih dela...Na konferenciji za novinare, Dačić je rekao da treba odvojiti pitanje hapšenja počinilaca krivičnih dela od njihovog...

Nastavak na Blic...

Dačić: Dogovor ne znači priznanje Kosova

Izvor: EMportal, 04.Jul.2011

Dogovor Beograda i Prištine olakšaće život građanima Kosova i Metohije, uključujući Srbe, ali on ni na koji način ne znači priznavanje Kosova, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na EMportal...

Grubješić: Dijalogom do lakšeg života

Izvor: S media, 04.Jul.2011

Član Ujedinjenih regiona Srbije Suzana Grubješić izjavila da je dobro što postoji dijalog Beograda i Prištine jer će se na taj način doći do rešenja koji će doneti bolji život gradjana. ..Dobro je da postoji dijalog Beograda i Prštine o životnim pitanjima, kao i da se nalaze rešenja koja...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.