Grubješić: Dijalogom do lakšeg života

Izvor: S media, 04.Jul.2011, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Dijalogom do lakšeg života

Član Ujedinjenih regiona Srbije Suzana Grubješić izjavila da je dobro što postoji dijalog Beograda i Prištine jer će se na taj način doći do rešenja koji će doneti bolji život gradjana.

Dobro je da postoji dijalog Beograda i Prštine o životnim pitanjima, kao i da se nalaze rešenja koja život ljudi na Kosovu i Metohiji čine lakšim, izjavila je danas članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Suzana Grubješić.

Ešton: Dijalogom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << niko ne gubi

Tahiri: Srbija na putu priznanja Kosova

Stefanović: Srbija nije priznala Kosovo

Ona je istakla da je jasno da nema ni brzog ni lakog rešenja kada se radi o Kosovu i Metohiji i građanima koji tamo žive.

''Svako ko negira da je postojanje dijaloga dobro, čini medveđu uslugu sebi i svom narodu'', navela je Grubješić u izjavi dostavljenoj medijima.

Predstavnici Beograda i Prištine postigli su u subotu u Briselu, tokom pete runde dijaloga, prve konkretne dogovore koji će stupiti na snagu u što kraćem roku i čije će sprovođenje nadzirati zajednička radna grupa.

Dijalog, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije, doneo je konkretne rezultate po pitanju slobode kretanja, matičnih knjiga, a postignut je i načelan dogovor o rešavanju pitanja priznavanja fakultetskih i školskih diploma.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.