Dačić: Diplomatska akcija Srbije da spreči namere Tačija

Izvor: Politika, 11.Sep.2011, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Diplomatska akcija Srbije da spreči namere Tačija

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačih izjavio je da Srbija vodi diplomatsku akciju da spreči namere kosovskog premijera Hašima Tačija da na administrativnu liniju postavi carinike kosovskih vlasti.

„Verujemo u namere međunarodnih snaga bezbednosti, ali smo veoma zabrinuti zbog činjenice da neki žele ponovo da zapale vatru sukoba. Stepen bezbednosti je isti, odnosno, kao i do sada, povišen, u cilju očuvanja mira u tom području”, rekao je Dačić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

On je naglasio da Srbija ima pravo da spreči da se, kako je rekao, ponovo zapali vatra sukoba.

Dačih je, u bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), gde je prusustvovao pokaznoj vežbi protivterorističkih dejstava povodom 10. godišnjice terorističkog napada na Njujork i Vašington, rekao da Srbija vodi dilomatsku akciju da spreči takvo delovanje prištinskih vlasti.

„Vodimo akcije da sprečimo Tačija i njegove procene da je sada idealan momenat za te korake zbog iščekivanja kandidature Srbije za članstvo u EU”, rekao je Dačić novinarima.

Pokaznoj vežbi u bazi SAJ prisustvovala je ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik, kao i predstavnici diplomatskog kora drugih zemalja u Beogradu.

Tanjug

objavljeno: 11/09/2011
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.