Dačić: DS nema politiku

Izvor: Mondo, 10.Avg.2016, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: DS nema politiku

Lider SPS Ivica Dačić, najavljujući podršku izboru nove vlade, rekao je da su vlade SNS i SPS od 2012. uradile mnogo na poboljšanju položaja Srbije i reformama.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 U polemici sa stavovima opozicije poručio je da DS nema niti ozbiljan argument, niti politiku.

"Politika koju vode >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pogrešna, a oni ne žele da razgovaraju o politici jer je nemaju. Njihova politika se zasniva da pljunu Vučića i mene. Vaša politika je izgubila", poručio je Dačić Demokratskoj stranci, svom nekadašnjem koalicionom partneru.

Povodom odluke dela opozicije iz DS, SDS i DjB da juče napuste sednicu na kojoj je mandatar predstavljao program vlade i negodovanja što je sednica zakazana u kratkom roku, Dačić je u skupštinskoj raspravi rekao da je razočaran nivoom kritika prema vladajućoj koaliciji i mandataru.

"Ako su ovo najveće kritike mislim da je to sramota za opoziciju", kazao je Dačić i podsetio da je 2008. u vreme sastavljanja vlade DS i SPS u petak, 4. jula sednica o izboru te vlade zakazana za ponedeljak 7. jul.

"Gde je tu sedam dana za zakazivanje sednice", upitao je Dačić lidera DS Bojana Pajtića, navodeći da razume da se mnogo toga zaboravlja, ali i da ima i onih koji pamte.

Dačić je dodao da je Saša Radulović svojevremeno za ministra bio izbaran na njegov predlog.

"Sigurno ga nisam predložio sedam dana ranije", kaže Dačić.

Govoreći o evropskim vrednostima, Dačić je rekao da svi redom izražavaju strah da će se iz preambule Ustava izbaciti KiM, ali da je u članu 1 Ustava, između ostalog, Srbija država koja je zasnovana na pripadnosti evropskim principima i vrednostima.

"Zašto ste vi antievropljani iz DS S upisali to u Ustav? Vi ste sad protiv ulaska u EU. Što ste nam dali takav Ustav", upitao je Dačić DS S i naveo da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU usvojila vlada Vojislava Koštinice.

Dačić je ocenio da način na koji se postavljaju pitanja o tome da li se treba okrenuti Rusiji, a ne EU nanose veliku štetu svima nama, kao što štetu državi nanose navodi o Republici Srpskoj kao genocidnoj tvorevini.

"Duboko je pogrešna rečenica Čedomira Jovanovića da mi plaćamo cenu pogrešne politike, znam da je mislio na politiku 90-tih koja se tiče zaštite nacionalnih i državnih intersa", rekao je Dačić.

Navodeći da je nedavno zvaničnica SAD Viktorija Nuland u Prištini izjavila da su SAD 20 godina ulagale u nezavisnost KiM, Dačić kaže da se govodilo da je za to kriva politika Slobodana Miloševića.

Dačić je rekao da su rezultati koji su postignuti u saradnji sa SNS od 2012. veoma uticali na popravljanje položaja Srbije, da je u poslednje četiri godine došlo i do finansijske konsolidacije, ali i do veoma bitnih poteza na unutrašnjem, regionalnom i spoljnopolitičkom planu.

Kako je naveo, do kraja mandata nove vlade može se očekivati članstvo Srbije u EU i postizanje veoma značajnih rezultata na planu reformi i razvoja Srbije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.