Dačić: Cipras na jesen u Beogradu

Izvor: Akter, 15.Avg.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Cipras na jesen u Beogradu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je Politici da će Aleksis Cipras na jesen posetiti Beograd i negirao navode u beogradskoj štampi da premijer Grčke ne želi da dođe, navodno zbog stavova srpskog kolege Aleksandra Vučića

"Ako me neko pita da li više verujem novinama ili svojim očima, uvek bih se opredelio za sebe – pošto sam lično razgovarao sa Aleksisom Ciprasom u Egiptu pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nedelju dana", objasnio je Dačić.

"Naš razgovor je bio vrlo srdačan, uz poljupce, pozdrave premijeru Vučiću. Pitao sam ga kada će da dođe, rekao je da će doći na jesen", rekao je Dačić.

Razgovarali smo i o tome da ja dođem u zvaničnu posetu Grčkoj u oktobru, dodao je on, tako da ne vidim da u svemu tome ima problema.

Pokušavaju napraviti određeni nesporazumi između dveju zemalja, ukazao je Dačić, koji smatra da to, ne samo da nije u interesu ni Grčke ni Srbije, ni grčkog ni srpskog naroda, nego pre svega nije tačno.

„Priča se o tome da je grčki premijer ljut na Vučića ili na mene... Sam mi je rekao da pozdravim premijera, da se čuo sa njim pre dva meseca. To je ono o čemu sam lično razgovarao s njim", objasnio je Dačić.

"Znači, nema potrebe da mi izvori prenose. Samo hoću da kažem da ja nemam razloga da bilo šta krijem. Bilo ko koga nešto zanima u pogledu međunarodnih odnosa može da se obrati nama. Mi smo verodostojni izvor", zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.