Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2020, 12:04

Dačić: Bilo bi dobro da se u Beloj kući razgovara i o političkim temama

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da ne isključuje mogućnost da 2. septembra na razgovorima u Beloj kući, gde će se sastati lideri Srbije i Kosova, bude i političkih tema a ne samo ekonomskih kako je najavljeno, i da bi to bilo dobro jer bi značilo da se priča o kompromisu.

"Do sada se nikada nije pričalo o kompromisu zato što je Vašingon uvek smatrao da je pitanje Kosova rešeno. Ovo je veliki pomak ako neko bude hteo da priča o tome", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << danas Dačić gostujući na Studiju B.

On je istakao da ne bi bilo bilo dobro da se postavljaju bilo kakvi ultimatumi i podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vućić već rekao da neće da prihvati ultimatume jer "mi želimo kompromise, ali oni moraju da budu prihvatljivi za obe strane.

"Želimo da se ovo pitanje reši i mi jesmo konstruktivan faktor", rekao je Dačić.

On je ocenio da mnoge evropske zemlje nisu oduševljene predstojećim razgovorima lidera Srbije i Kosova u Beloj kući zbog uloge Sjedinjenih Država.

"Neke evropske države ne žele da pomažu Trampu na predstojećim izborima jer smatraju da bi uloga SAD u pregovorima Beograda i Prištine donela američkom predsedniku poene na izborima", ocenio je Dačić.

On kaže da bi Tramp dobio poene ako bi došlo do nekog dogovora u vezi pitanja Kosova ali ako bi to bilo rešenje koje je prihvatljivo za Srbe.

Glasove Albanaca neće dobiti jer oni glasaju za Bajdena, rekao je Dačić.

Govoreći o efektima kampanje o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, Dačić je rekao da on i Vučić garantuju da Kosovo ne može da postane član međunarodnih organizacija poput Uneska i nekih drugih što je veoma važno zbog očuvanja naših crkava i manastira na Kosovu.

On je naveo da Kosovo ne može da dobije više od 91 glas u UN.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić: Bilo bi dobro da se u Beloj kući razgovara i o političkim temama

Izvor: Beta, 20.Avg.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da ne isključuje mogućnost da 2. septembra na razgovorima u Beloj kući, gde će se sastati lideri Srbije i Kosova, bude i političkih tema a ne samo ekonomskih kako je najavljeno, i da bi to bilo dobro jer bi značilo da se priča o kompromisu." Do...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.