Izvor: S media, 03.Sep.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom i da će Srbija učiniti sve da dobije datum za

otpočinjanje pregovora o članstvu u Evropskoj uniji (EU) ali da zbog toga neće prihvatiti nešto što nije u njenom nacionalnom i državnom interesu.

"To ću sutra preneti sagovornicima u Briselu. Želimo da nastavimo evropski put, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i da EU bude korektna prema nama kada je reč o uslovima, a to znači da nema novih uslova za dobijanje datuma za početak pregovora", rekao je Dačić novinarima u osnovnoj školi "Jovan Dučić" u beogradskoj opštini Novi Beograd, gde je djacima

poželeo srećan polazak u školu.

Dačić je naveo da će u utorak i sredu u Briselu imati sedam sastanaka sa čelnicima EU medju, kojima su predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej, visoki predstavnik za spoljnu politiku Ketrin Ešton, komesar EU za proširenje Štefan File i ministrtima spoljnih i unutrašnjih poslova Belgije.

Premijer Srbije je naveo da će sagovornike u Briselu upoznati sa prioritetima Vlade i reformama koje Vlada namerava da sprovede, kao i o paketu socijalno-ekonomskih mera.

"Preneću im da je politička stabilnost u Srbiji veoma važna i da je Srbija spremna na nastavak dijaloga sa Prištinom", rekao je Dačić.

(Beta)

FOTO: smedia
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.