DAČIĆ U POSETI DOMINIKANSKOJ REPUBLICI: Graditi prijateljske odnose i strateško partnerstvo

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ U POSETI DOMINIKANSKOJ REPUBLICI: Graditi prijateljske odnose i strateško partnerstvo

Prvi potpredsednika Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti Dominikanskoj Republici, izjavio je da je njegova poseta ovoj zemlji od istorijskog znacaja za razvoj odnosa dve zemlje Prvi potpredsednika Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti Dominikanskoj Republici, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je da je njegova poseta ovoj zemlji od istorijskog znacaja za razvoj odnosa dve zemlje."Naša je želja i cilj da sa Dominikanskom Republikom, Srbija gradi priljateljske bilateralne odnose i strateško partnerstvo", rekao je Dačić u Santo Domingu, posle razgovora sa šefom diplomatije Dominikanske Republike Miguelom Vargasom Meldonadom."Nama je cilj da što više razvijamo trgovinsku i ekonomsku saradnju i u tom smislu da spojimo naše privredne komore, nađemo najbolji način za povećanje naše ekonomske razmene koja je veoma mala. Ona iznosi oko 2-3 miliona dolara", kazao je Dačić.PROČITAJTE JOŠ: Dačić: Članstvo u EU glavno strateško opredeljenje SrbijeSrbija je sa Dominikanskom Republikom, naveo je on, potpisala nekoliko sporazuma, među kojima jedan vezan za ukidanje viza za diplomatske i službene pasoše, kao i sporazum vezan za formiranje radne grupe za ekonomsku saradnju.Dačić je napomenuo da je potpisan memorandum o saradnji srpske diplomatske akademije i dominikanskog instituta, planirana je razmena diplomata i ustanovljenje počasnih konzula Srbije u Dominikanskoj Republici i obratno.Šef srpske diplomatije je naveo da će se Srbija i Dominikanska Republika međusobno podržavati u međunarodnim organizacijama."Mi smo daleko, ali budite ubeđeni da u nama imate velike prijatelj. Mi sa velikim nestrpljenjem i radošću očekujemo posetu mog kolege Vargasa Beogradu, da pokušamo da mu uzvratimo veliko gostporimstvo koje ste vi nama ovde pokazali. Budite ubeđeni da ćete imati veliko gostoprimstvo i veliku dobrodošlicu u Beogradu", rekao je Dačić."Mislim da je ovo od istorijskog značaja za razvoj odnosa između naših zemalja. Prenosim vam pozdrave našeg predsednika Aleksandra Vucica koji će sa radošću biti domaćin i ministru Varagasu, ali i vašem predsedniku", rekao je Dačić u obraćanju novinarima.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Graditi strateško partnerstvo sa Dominikanskom Republikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2018

Prvi potpredsednika Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti Dominikanskoj Republici, izjavio je danas da je njegova poseta ovoj zemlji od istorijskog značaja za razvoj odnosa dve zemlje..."Naša je želja i cilj da sa Dominikanskom Republikom, Srbija gradi prijateljske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.