DAČIĆ U AUSTRALIJI: U GLOBALNI PAKT PROTIV TERORIZIMA

Izvor: Kurir, 14.Feb.2012, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ U AUSTRALIJI: U GLOBALNI PAKT PROTIV TERORIZIMA

Dačić i Džejson Kler potvrdili opredeljenost dve zemlje za unapređenje saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, o čemu će biti potpisan i Memorandum

KANBERA - Zamenik premijera i ministar unutrašnnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija želi da bude deo globalnog pakta u borbi protiv terorizma.

Dačić je taj stav preneo ambasadoru u ministarstvu spoljnih poslova Australije koji je na čelu službi za borbu protiv terorizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Bilu Patersonu, saopšteno je iz Ministarstva unturašnjih poslova Srbije.

"Srbija želi da bude deo globalnog pakta u borbi protiv terorizma imajući u vidu da se u poslednjem periodu desilo da se među optuženima za terorizam na tlu Australije ili na tlu drugih država gde su meta bili australijski ciljevi nalazio i jedan državljanin Australije koji je poreklom sa područja Bosne i Hercegovine", rekao je on.

Dačić je juče započeo radnu posetu Australiji razgovorom sa ministrom za imigracije i državljanstva te države Krisom Bouenom o mogućnostima uvođenja olakšica pri izdavanju australijskih viza srpskim državljanima.

Posle razgovora, Dačić je izjavio da je postignut dogovor da se otpočnu razgovori koji bi doveli do uvođenja proceduralnih olakšica za izdavanje australijskih viza za srpske državljane i produženja roka njihovog važenja.

Tokom današnjeg susreta, Dačić i ministar unutrašnjih poslova Australije Džejson Kler potvrdili opredeljenost dve zemlje za unapređenje saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, o čemu će sutra biti potpisan i Memorandum.

Dačić je ukazao i da je obostrani interes Srbije i Australije "dalje unapređenje policijske saradnje kroz razmenu podatka i sprovođenje zajedničkih akcija".

Tokom posete Dačić je položio venac u Nacionalnom policijskom komemorijalnom kompleksu, koji je podignut u znak sećanja na policajce koji su izgubili živote na službenoj dužnosti.

Poseta će biti nastavljena sutra kada će Dačić i direktor Australijske federalne policije Toni Negus potpisati "Memorandum o razumevanju između MUP-a Srbije i Australijske federalne policije u borbi protiv transnacionalnog kriminala i razvoju policijske saradnje".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.