DAČIĆ ODGOVORIO AMBASADORU SAD: Na kojoj ste vi strani istorije?

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ ODGOVORIO AMBASADORU SAD: Na kojoj ste vi strani istorije?

Dačić je na sastanku sa Hilom rekao da Beograd razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize BAŠ su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo. Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata.PROČITAJTE I: Skot: Srbija po pitanju Venecuele na pogrešnoj strani istorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ovim rečima ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prokomentarisao je, za "Novosti", navode američkog ambasadora Kajla Skota da je naša zemlja, po pitanju političke krize u Venecueli, "na pogrešnoj strani istorije". Diplomata je na svom tviter-nalogu napisao: "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije". Uz ovu izjavu, postavio je i vest o susretu Dačića sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom i predstavnikom Madurove vlasti, koji je u poseti Srbiji. Šef diplomatije mu je zahvalio na principijelnoj podršci Venecuele oko Kosova i Metohije.Kako je saopšteno iz MSP, Dačić je na sastanku sa Hilom rekao da Beograd razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize. On je naveo da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem. - Mi poštujemo svaki izbor ljudi u Venecueli i nismo mi ti koji treba da određujemo ko je predsednik - rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dačić odbrusio Skotu: Tako se ne razgovara sa Srbijom!

Izvor: Mondo, 21.Feb.2019

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je izjava ambasadora SAD Kajla Skota da je Srbija po pitanju Venecuele "na pogrešnoj strani istorije" neprimerena...Foto: Mondo/Stefan Stojanović Ivica Dačić..On je rekao da ta izjava predstavlja "klasičan primer kako velika sila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.