DAČIĆ NAJAVIO: Uskoro manje od 100 zemalja koje su priznale Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2018, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ NAJAVIO: Uskoro manje od 100 zemalja koje su priznale Kosovo

Obećao sam da će broj zemalja koje su priznale Kosovo uskoro pastio ispod 100, a onda i ispod polovine broja članica UN kojih ima 193, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On objašnjava da su prištinske vlasti u ozbiljnim problemima, jer je za njih glasalo samo 76 zemalja za prijem u Interpol od čega dve nisu članice UN: Kurasao i Sen Martin.

- Znači samo 74 članice, a kažu da ih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je priznalo 116. Prvi put je postalo jasno vidljivo da su sve to bile laži. Do sada su govorili da ja sve što pričam oko povlačenja priznanja lažem, a sada to ističu kao veliki problem. Pa kakav je problem ako su sve to bile moje laži - upitao je Dačić.

Kako je rekao, Priština spočitava Beogradu da to što "vodimo kampanju povlačenja priznavanja i ugrožavamo dijalog i iritiramo Prištinu, a otkad je počeo Briselski dijalog 2012. godine 26 država je priznalo Kosovo".

- Pa kako to tada nije ugrožavalo dijalog i iritiralo Srbiju - rekao je ministar.

Srpski šef diplomatije kaže i da na svakoj sednici Saveta bezbednosti UN Amerika, Velika Britanija i Francuska pozivaju sve zemlje da priznaju nezavisnost Kosova.

- Pa što je onda problem što mala Srbija poziva sve zemlje da ne prinaju Kosovo ili da povuku priznanje - upitao je on.

Dačić je nedavno potvrdio da su Solomonska Ostrva 11. država koja je povukla priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova i dodao da Priština nema osnovu da ga demantuje.

Do sada su priznanje povukli Unija Komora, Grenada, Dominikanska Republika, Surinam, Liberija, Sao Toma i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja, Lesoto i Solomonska Ostrva, podseća se u tekstu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dačić: Uskoro manje od 100 zemalja koje su priznale Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2018

BEOGRAD - Obećao sam da će broj zemalja koje su priznale Kosovo uskoro pastio ispod 100, a onda i ispod polovine broja članica UN kojih ima 193, kaže za "Blic" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.